Hlavní obsah

Známí zavražděné herečky protestují proti filmu. Al Pacino hraje nevinného Spectora

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný hudební producent Phil Spector, který podle soudu zavraždil herečku Lanu Clarksonovou, je najednou "nevinný". Neproběhl žádný nový soud, jen vzniknul film Phil Spector, který odmítá některé důkazy a udělal ze Spectora téměř nevinnou oběť. Al Pacino přijal hlavní roli.

Foto: Al Seib, Reuters

Skutečný Phil Spector sedí ve vězení.

Článek

Z filmu je zcela znechucen hereččin bývalý agent Edward Lozzi. Listu The Hollywood Reporter řekl, že se chce postarat o to, aby nedostal cenu Emmy, protože lživě vylíčil Spectora jako nevinného. Přátelé Clarksonové uspořádali i malou demonstraci před budovou, kde se nový film promítal.

Clarksonová byla nalezena mrtvá v roce 2003 v domě, který patřil právě Spectorovi. Po dlouhé soudní bitvě dostal producent devatenáct let za vraždu.

Lozzi uvedl, že se už dříve snažili, aby film vůbec nebyl natočen, což se nepovedlo. Teď chtějí alespoň zabránit tomu, aby dostal Emmy, což by zvýšilo počet diváků snímku, jenž je podle nich velkou lží.

Podivín snadnou obětí? 

"Vidět, že to natočí, bylo jako dostat facku... byli jsme šťastní, že Phil Spector byl ve vězení," řekl.

Lozzi a jeho kamarádi si stoupli před budovu Los Angeles County Museum of Art, kde film promítali, a drželi transparent s nápisem "Film HBO Phil Spector zabíjí pravdu. Žádné Emmy pro film, který ubližuje žijícím lidem".

Snímek ale celkově působí kvalitně, patrně nejde o žádný laciný brak. Scénář napsal David Mamet a v hlavních rolích se ukážou prvotřídní hvězdy Al Pacino a Helen Mirrenová. Děj podle Lozziho naznačuje, že Clarksonová měla ve čtyřiceti deprese ze stárnutí a zabila se.

Kritik Tim Goodman tvrdí, že film nabízí důkazy pro obě strany. Připouští ale, že scénář přímo dychtivě naznačuje, že Spector byl odsouzen spíše pro své podivínství, než proto, že je jasným vrahem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám