Hlavní obsah

Martin a Venuše se blíží do kin

Právo, Věra Míšková

O tom, jak to doma vypadá, když máma nechá na měsíc tátu s třemi caparty samotné, aby hospodařili bez ní, zatímco ona se bude věnovat sama sobě, vypráví nová česká filmová komedie Martin a Venuše, kterou ve čtvrtek její tvůrci představili novinářům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mezi herci se objeví například Tomáš Hanák, Věra Křesadlová, Kristýna Boková a Robert Nebřenský.

Článek

Scénář napsaly podle původního námětu Jana Prušinovského studentky pražské FAMU Kristína Dufková a Andrea Jarošová, režisérem je Jiří Chlumský.

Ten do hlavní roli otce Martina, ponechaného na několik týdnů napospas dvěma dcerkám předškolního věku a jednomu batoleti, obsadil Marka Taclíka, jeho ženu Venuši čili Vendulu hraje Kristýna Boková, dále uvidíme například Věru Křesadlovou nebo Tomáše Hanáka.

Foto: martinavenuše.cz

Marek Taclík a Kristýna Boková

„Původní námět jsme hodně změnily, chtěly jsme napsat partnerský příběh z ženského i mužského pohledu,“ řekly mladé autorky po projekci.

To, že samy děti ještě nemají, považují spíše za výhodu, inspiraci jim poskytla například praxe au-pair, kterou absolvovala Andrea Jarošová.

Film o filmu Martin a VenušeVideo: Bioscop

„Dělala jsem to dva měsíce, pak mě vyhodili,“ přiznala scenáristka. Komedie, kterou její producent Adam Dvořák přirovnává ke slavnému snímku S tebou mě baví svět Marie Poledňákové, vstoupí do kin příští čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám