Hlavní obsah

Sinéad O’Connor se ostře vyjádřila k abdikaci papeže

Právo, Šárka Hellerová

Irská zpěvačka Sinéad O’Connor se velmi tvrdě vyjádřila k abdikaci papeže. Benedikt XVI. se vzdal svého úřadu minulé pondělí ze zdravotních důvodů.

Foto: Foto Atlantic

Sinéad O’Connor byla vždy k církvi kritická.

Článek

"Chtěla bych pogratulovat papeži Benediktovi XVI. k jeho moudrému rozhodnutí odejít dříve, než další špatné věci vyplavou na povrch,“ komentovala abdikaci papeže zpěvačka.

Irská umělkyně je známá svými kritickými postoji ke katolické církvi. Nejednou ji ve svých vyjádřeních kritizovala, především za aféry pedofilních kněží. V roce 1992 v televizním pořadu Saturday Night Live dokonce zapálila snímek tehdejšího papeže Jana Pavla II. Komentář o odchodu Benedikta XVI. je na jejích internetových stránkách.

„Církev lže a rouhá se proti Duchu svatému a papež na sebe sám vztáhl tuto její špatnou reputaci. Největším úspěchem Benedikta XVI. je jeho rezignace. Nyní je šance přebudovat katolickou církev tak, aby byla skutečným příbytkem Ducha svatého,“ napsala ještě O’Connor.

Zpěvačka byla jako Irka vychovávána v přísné katolické morálce a dodnes je pevně věřící. Jako zralá žena prý ale vnímá, že církev v posledních letech hluboce upadla, a proto ji často kritizuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám