Hlavní obsah

Mumford & Sons, Sandéová a Howard obdrželi ceny Brit Awards

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na středečním udílení britských hudebních cen Brit Awards byla vyhlášena nejlepší skupinou folk-rocková čtveřice Mumford & Sons, nejlepší zpěvačkou Emeli Sandéová a nejlepším zpěvákem Ben Howard.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Emily Sandéová

Článek

Sandéová získala také cenu za album roku se svou debutovou deskou Our Version of Events. Howard byl označen i za britský objev roku.

"Tohle je album, které jsem napsala, protože jsem neměla odvahu říct ty věci osobně," svěřila se Emily Sandéová posluchačům při přebírání ceny.

"To, že se tolik lidí napojilo na tohle album a našli sílu v těch slovech, způsobilo, že se cítím neuvěřitelně a už se necítím osamělá," dodala Emily, jejíž album bylo loni nejprodávanějším ve Velké Británii (prodalo se asi 1,4 miliónu kusů).

Cenu Brit Award za nejlepší singl obdržela podle očekávání britská zpěvačka Adele s písní Skyfall ze stejnojmenné filmové bondovky. Popová skupina Coldplay vyhrála v kategorii nejlepší živé vystoupení, ve které byli nominováni i rockoví veteráni Rolling Stones.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Skupina Mumford & Sons na Brit Awards

Úspěch Skotky Sandéové v kategorii nejlepší zpěvačky znamená, že tato cena nepřipadne Amy Winehouseové, která na ni byla překvapivě posmrtně nominována. Otec Winehouseové, která předloni zemřela podle úřadů na otravu alkoholem a posmrtně jí vyšlo album Lioness: Hidden Treasures, přišel na slavnostní vyhlašování v londýnské O2 Aréně ve vestě s fotografickým zobrazením své dcery.

Reklama

Výběr článků

Načítám