Hlavní obsah

Premiéry: 30 minut po půlnoci, Let, Královský víkend, Láska všemi deseti

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupuje do kin šest filmů, z nichž některé by mohly triumfovat při udílení amerických Oscarů. 30 minut po půlnoci je drama o stíhání a dopadení Usámy bin Ládina. Natočila ho Kathryn Bigelowová, laureátka Oscara za film Smrt čeká všude. Oscarový režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump) natočil provokativní film Let. Láska všemi deseti je romantická retrokomedie z prostředí závodů v rychlopsaní na stroji v padesátých letech minulého století. Hašišbába je komedie o babce, která se rozhodla pro netradiční podnikání.

Upoutávka na film 30 minut po půlnoci (v kinech od 21.02.2013)Video: Bontonfilm CZ

 
Článek

30 minut po půlnoci

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Desetiletý hon na teroristu Usámu bin Ládina zaznamenala v mistrovsky natočeném thrilleru oscarová režisérka Kathryn Bigelowová. Její film má pět oscarových nominací a ze čtyř nominací na Zlatý glóbus tu za herecký výkon proměnila Jessica Chastainová v roli agentky CIA.

30 minut po půlnoci, USA 2012, thriller, 157 min., režie: Kathryn Bigelowová, hrají: Jessica Chastainová, Jason Clarke, Joel Edgerton, Mark Strong, Jennifer Ehle a další.

Let

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Co provést s kapitánem letadla, jenž sice lidsky selhal a už nikdy by si neměl sednout za knipl, ale právě díky tomuto selhání se odhodlal k akci, která připomíná zázrak? Neuvěřitelnému příběhu dominuje Denzel Washington v roli, za kterou má oscarovou nominaci. „Pro mě byla tahle látka jasná volba. Mám rád komplexní hrdiny, kteří nejsou černí nebo bílí, ale mají všechny možné odstíny. Každá postava v tomhle filmu má své stinné stránky a to dává filmu velkou dynamiku,“ říká režisér.

Upoutávka na film LetVideo: Bontonfilm CZ

Let, USA 2012, drama, 138 min., režie: Robert Zemeckis, hrají: Denzel Washington, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood a další.

Královský víkend

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

Píše se rok 1939 a k americkému prezidentovi Franklinu D. Rooseveltovi přijíždí na státní návštěvu do jeho soukromé residence král a královna Anglie. Setkání je o to významnější, že jde o historicky první návštěvu královského páru v USA. Poprvé se tak střetávají upjaté společenské konvence Angličanů s uvolněnou americkou morálkou na nejvyšší společenské úrovni.

Upoutávka na film Královský víkend (v kinech od 21.02.2013)Video: Bioscop

Královský víkend, VB 2012, komedie, 94 min., režie: Roger Michell, hrají: Bill Murray, laura Linneyová, Olivia Williamsová, Olivia Colmanová a další.

Láska všemi deseti

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Dvacetiletá Rose opouští venkov, bručounského tátu i snoubence a vydává se do města ucházet o místo sekretářky. Pohovor sice dopadne strašně, ale když budoucí šéf zaznamená, jak dívka mlátí do stroje - jak hluchý do vrat, třemi prsty, ale úžasně rychle -  probudí se v něm duch soutěživého sportovce. Rose místo dostane. S tím, že se naučí psát opravdu pořádně a svému šéfovi a trenérovi přinese slavná vítězství.

Upoutávka na film Láska všemi deseti (v kinech od 21.02.2013)Video: Aerofilms

Láska všemi deseti, Francie 2012, 111 min., režie: Régis Roinsard, hrají: Déborah Françoisová, Romain Duris, Bérénice Bejo a další.

Hašišbába

Foto: H.C.E.

Filmové premiéry

Paulette je zapšklá babka žijící sama na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto není jednoduché stát se ze dne na den dealerem!

Upoutávka na film Hašišbába (v kinech od 21.02.2013)Video: H.C.E.

Hašišbába, Francie 2012, komedie, 85 min., režie: Jérome Enrico, hrají: Bernadette Lafontová, Carmen Maura, Dominique Lavanant, Francoise Bertinová a další.

Z prezidentské kuchyně

Foto: H.C.E.

Filmové premiéry

Hortense je žena, která naslouchá svému srdci a co si umíní, to i dosáhne. Všechna její dobrodružství jsou svázaná s vařením a jedno z nich je přímo neuvěřitelné – dva roky vařila přímo pro francouzského prezidenta Françoise Mitteranda v Elysejském paláci a pronikla do zákulisního politického světa nejmocnějšího muže v zemi.

Upoutávka na film Z prezidentské kuchyně (v kinech od 21.02.2013)Video: Film Europe

Z prezidentské kuchyně, Francie 2012, komedie, 95 min., režie: Christian Vincent, hrají: Catherine Frotová, Jean d'Ormesson, Hippolyte Girardot a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám