Hlavní obsah

Nové knihy: Norfolk, Severin, Scanlanová, Křesťan i Steklač

Právo, František Cinger

Nabídka tohoto týdne připomene hlavně historická témata. Prvním je román populárního anglického prozaika Lawrence Norfolka, dalším už třetí díl vikingské ságy jeho rodáka Tima Severina a do třetice dobrodružná knihy Francouze Laurenta Vachauda. Romantickou linii zahajují e-kniha Inny Rottové a vyprávění irské prozaičky Patricie Scanlanové. Připomenutí si zasluhuje kniha Jiřího Křesťana, který zavádí do moderní české historie.

Článek

Lawrence Norfolk:

Slavnost Johna Saturnalla

Nové knihy

Cromwellův státní a náboženský převrat v Anglii 17. století sledujeme ze závětří kuchyně venkovského panství, odkud čtenáře musí občanská válka nejprve vytáhnout. Dokud nepřijde hladomor, prožívá s Johnem Saturnallem nejen nerovný milostný vztah ke šlechtické dceři Lukrécii, ale především se až „obžerně“ popase na laskominách barokní gastronomie.

Argo, přeložila Dominika Křesťanová, 372 stran, 398 Kč

Tim Severin:

Vikingové: Králův muž

Nové knihy

Čtenáři trilogie, kteří sledovali osudy Thorgilse, narozeného roku 999 n. l. daleko na severu na cestách po severských zemích, na nově objeveném Vinladu – dnešní Americe a dále pak po celé Evropě, ho v třetí části zastihují v Konstantinopoli, ve službách císaře. Tady Thorgils znovu poznává Varjagy, válečníky, kteří Byzanci nabízejí pomoc proti Saracénům.

BB art, přeložila Věra Heroldová-Šťovíčková 288 stran, 249 Kč

Laurent Vachaud:

Síla odvahy

Nové knihy

Louise Desfontainesová vstoupila nedávno do britského útvaru pro zvláštní operace řízeného W. Churchillem a teď je jí svěřena první mise: má dopravit zpět do Británie britského agenta, který na normandské pláži upadl do německých rukou. Dosud vydržel výslechy na gestapu a nepromluvil, ale čas kvapí.

Motto, přeložila Dana Melanová, 200 stran, 229 Kč

Inna Rottová:

Milenci oddané manželky

Nové knihy

Rozhovor s kamarádkou v předvečer oslav zlaté svatby natolik rozrušil Irmu Lánskou, že nemohla usnout. Dvakrát rozvedená a třikrát vdaná Irmina kamarádka se jí a Miroslava Lánského žertem zeptala, jak se jim podařilo spolu vydržet celé půlstoletí...

MOBA, 224 stran, e-kniha 169 Kč

Patricia Scanlanová:

Vše pro lásku

Nové knihy

Když láska vyletí oknem, manželský život může být peklem. Tam, kde láska zase oknem přiletí, mohou působit spoustu potíží exmanželky.

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 376 stran, 299 Kč

Jiří Křesťan:

Zdeněk Nejedlý

Nové knihy

Historik a archivář po víc než dvacetiletém výzkumu podal poutavý portrét Zdeňka Nejedlého (1878–1962), této kontroverzní postavy české historie. Jde rovněž o neortodoxní pohled na osobnosti jako Masaryk, Stalin, Gottwald, Beneš, Kopecký, ale i umělecké zjevy jako Dvořák, Janáček, Jirásek, Šalda.

Paseka, 576 stran, 390 Kč

Vojtěch Steklač:

Boříkovy lapálie a Bořík & spol.

Nové knihy

Herec Josef Dvořák namluvil 15 nejznámějších příhod, které patří po několik desetiletí k nejoblíbenějšímu čtení pro děti a mládež.

„Příběhy se mi namlouvaly moc dobře. Dělá mi velkou radost, že naše vnoučata i děti našich známých si bez donucení tyto příběhy přehrávají,“ řekl populární umělec.

Fonia, CD1: 64:30 min, CD2: 76:29 min, 199 Kč

Bohumír Socha, Radomír Socha:

Tajemný život sněhuláků

Nové knihy

Ve světě dětské fantazie jsou hlavními hrdiny oživlí sněhuláci a jejich kamarád – malý školák Honzík, který je postavil. Společně prožívají radosti i strasti, které s sebou přináší zimní období a také prostřednictvím jednotlivých pohádkových příběhů seznamují malé čtenáře a posluchače s českými zimními svátky, jako je  Mikuláš, Vánoce a Silvestr.

Amenius, 60 stran, 169 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám