Hlavní obsah

Bretaňský Bran pokřtí Le carnet noir v Akropoli

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Bran, která se soustředí na hudbu s kořeny v Bretani, pokřtí své nové studiové album Le carnet noir 14. února v pražském Paláci Akropolis. Příznivci mysticismu a keltské zádumčivosti vítáni.

Foto: Archív Bran

Bran

Článek

"Skupina se v průběhu večera pokusí živě spojit s kmotrem alba, ex-frontmanem Dewim Pajotem, který je v Kanadě. Na místě bude také možné zakoupit nové CD za exkluzivní cenu 200 Kč. A hlavní dárek skupina chystá v podobě ojedinělého koncertního provedení celého novinkového alba, jak bylo natočeno. Zbytek playlistu budou samozřejmě tvořit klasické písně, které nesmí chybět na žádném koncertu keltského havrana," prozradil vydavatel alba Přemysl Štěpánek.

Na albu Le carnet noir (černý zápisník) najdete např. úpravy lidových písní v bretonštině – úvodní píseň Marzhin Foll pojednává o kouzelníku Merlinovi poněkud netradičně jako o antihrdinovi, Alanem Stivellem proslavený popěvek Tri martolod skupina nahrála jako dárek svým fanouškům poté, co jej několik let odmítala jako odrhovačku vůbec hrát, a originální úprava bretonské vánoční písně.

Dále jsou tu balady ve francouzštině nebo instrumentální skladby, kromě tradičního tance Laridée-gavotte pocházejí všechny z autorské dílny členů skupiny – od bývalého zpěváka a zakladatele skupiny Pajota, od akordeonisty Tomáš Görtlera a především od kytaristy a producenta desky Vojtěcha Jindry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám