Hlavní obsah

Kolegové se rozloučili s publicistou Vlasákem

Prosté poslední rozloučení s hudebním kritikem a publicistou Vladimírem Vlasákem plné rockové i folkové hudby se ve čtvrtek uskutečnilo ve zcela zaplněné obřadní síni na Olšanských hřbitovech v Praze.

Foto: Marcel Ryšánek, ČTK

Poslední rozloučení s hudebním publicistou a kritikem Vladimírem Vlasákem. Mezi hosty byli také (zleva) hudební kritik Jiří Černý a hudebníci Jiří Dědeček a Jaromír Nohavica.

Článek

Vedle rodinných příslušníků na obřad dorazili také jeho novinářští kolegové, zástupci hudebních vydavatelství i umělecké branže. Vlasák zemřel po těžké nemoci 1. února ve věku 54 let.

Obřad provázela muzika odrážející Vlasákovy hudební zájmy. Po úvodní skladbě My Body Is a Cage z repertoáru Petera Gabriela mnozí z přítomných neudrželi slzy při rockové baladě Stairway to Heaven od Led Zeppelin. Velmi emotivně také zapůsobil text skladby Nad stádem koní od skupiny Buty, v němž se zpívá "Vždycky si přál, až bude popel, i s kytarou, vodou ať plavou, jen žádný hotel s křížkem nad hlavou...".

Zazněla i píseň Podzemní prameny, jejíž autor a interpret Jaromír Nohavica byl mezi přítomnými. Rozloučit se přišli také legendární hudební kritik Jiří Černý či spisovatel a písničkář Jiří Dědeček.

Reklama

Výběr článků

Načítám