Hlavní obsah

Nové knihy: Coelho, Villar, Parker, Gideonová, Jenšík

Právo, František Cinger

Novinky zahajuje kniha brazilského prozaika Paula Coelha, následují detektivní příběhy Španěla Dominga Villara a Američanů Roberta B. Parkera i Chrise Cartera. Anglická prozaička Lindsey Davisová zavádí opět do starého Říma, Miloslav Jenšík do bitvy o Stalingrad.

Článek

Paulo Coelho:

Rukopis nalezený v Akkonu

Nové knihy

V situaci, kdy je 14. července 1099 město Jeruzalém obleženo křižáckým vojskem, odpovídá řecký učenec na otázky lidí, co má v životě smysl, co je to láska nebo osamění. Autor se tak ve své první knize napsané poté, co prodělal vážnou srdeční operaci, znovu zabývá otázkou, jaké hodnoty zůstávají, když vše může být zničeno.

Argo, přeložil Jindřich Vacek, 164 stran, 198 Kč

Domingo Villar:

Pláž utonulých

Nové knihy

Jednoho rána zanese příliv na pláž malé rybářské vesnice na jihu Galície tělo námořníka, který má ruce svázané plastovým páskem. Inspektor Leo Caldas na tom zpočátku nevidí nic neobvyklého, sebevrazi si často svazují ruce. Ale na téhle mrtvole je něco zvláštního. Zjistit pravdu však není jednoduché, protože místní jsou k cizincům velice nedůvěřiví.

Host, přeložila Simoneta Dembická, 392 stran, 299 Kč

Robert B. Parker:

Vysoké sázky, Noční jestřáb, Dvojí hra

Nové knihy

V dalším dílu série, jejímž hlavním hrdinou je Jesse Stone, policejní šéf z městečka Paradise v Massachusetts, rozehrává autor několik jen zdánlivě paralelních dějových linií, které se protnou v dramatickém závěru s překvapivým vyvrcholením.

BB art, přeložil Michal Prokop, 528 stran, 399 Kč

Chris Carter:

Popravčí

Nové knihy

V kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí. Co se vlastně stalo?

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 344 stran, 249 Kč

Lindsey Davisová:

Cesta ctnosti

Nové knihy

Milostný příběh císaře Vespasiána a jeho milenky, propuštěné otrokyně Antonie Caenidy, evokuje nejbouřlivější časy starého Říma – panování císařů Tiberia, Caliguly, Claudia a Nerona i Vespasiánův vzestup k moci. Ten po letech nesvárů nastolil v Římě mír.

BB art, přeložil Zdeněk Hron, 352 stran, 299 Kč

Miloslav Jenšík:

Stalingrad

Nové knihy

Nejde o společenský román, přesto o strhující příběh z válečných let. Od srpna 1942 do 6. února 1943, kdy se vzdal maršál Paulus, bojovaly o dnešní město Volgograd statisícové armády. Jednotliví vojáci pak v sutinách města doslova muž proti muži. Připomenutí příběhu, kdy se lámaly dějiny 2. světové války.

Epocha, 112 stran, 159 Kč

Melanie Gideonová:

Manželka 22

Nové knihy

Ani ve snu by hrdinku Alice Buckleovou nenapadlo, jak zásadně se jí změní život. Předtím byl pro tuto manželku a matku, učitelku dramatu a uživatelku Facebooku tento způsob komunikace jen spojením se světem mimo rodinu a práci. Stala se z ní účastnice průzkumu s přezdívkou Manželka 22 a korespondence s Tazatelem 101 nabrala nečekaně osobní tón.

Domino, přeložila Hana Pernicová, 430 stran, 289 Kč, e-kniha 149 Kč

Hana Lasicová:

O dcerách a milenkách

Nové knihy

Druhý román mladé slovenské autorky má humorný podtón i detektivní zápletku. Irmin otec má novou přítelkyni, ale Irma jeho nadšení nesdílí. Maša je příliš mladá a potom pochází z bývalého Sovětského svazu. Proč si hezká mladá dívka vybrala právě jejího stárnoucího, plešatého otce? A tak se pustí do pátrání, kdo vlastně Maša je, s kým se stýká a o co jí jde.

Motto, přeložila Miluše Krejčová, 296 stran, 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám