Hlavní obsah

Filmové premiéry: Hitchcock, Konečná, Maniak a Paříž-Manhattan

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupuje do kin film Hitchcock o mistrovi napětí a natáčení filmu Psycho. Arnold Schwarzenegger plní slib a vrací se z politiky do akce: ve filmu Konečná hraje šerifa v zapadákově kdesi u mexických hranic. Maniak je remake slavného filmu Williama Lustiga z roku 1980. Hraný debut mladé francouzské režisérky Sophie Lellouchové Paříž-Manhattan spojuje mladou Francouzku s Woody Allenem.

Upoutávka na film Hitchcock (premiéra 7. února 2013)Video: Bontonfilm

 
Článek

Hitchcock

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Komorní rodinný příběh se soustředí na manželský vztah Alfreda Hitchcocka a jeho ženy a zároveň scenáristky a střihačky Almy v době, kdy Hitchcock chystal Psycho. On nijak neskrývá slabost pro mladé blond herečky, z nichž tu aktuální hraje Scarlett Johanssonová, ale když se Alma pustí do scenáristické spolupráce s jiným autorem, který víc než manžel ocení její přínos, má vztek. Když Hitchcock začne - za cenu zástavy vlastního majetku - točit Psycho, manželský konflikt graduje. K tomu se přidá nemoc. Alma zaskakuje na place, zachrání manželovo dílo a premiéra je velký – ovšemže Hitchcockův - triumf…

Hitchock, USA 2012, 98 min., režie: Sascha Gervasi, hrají: Anthony Hopkins, Helen Mirrenová, Scarlett Johanssonová, James Darcy a další.

Konečná

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Ray Owens sice původně pracoval u losangeleské policie, ale něco se nepovedlo. Skončil v zapadákově, kde má šéfovat bandě naprosto neschopných policistů. Jednou zazvoní telefon a Ray se dozví, že uprchnul nebezpečný boss mexické mafie a poslední překážkou na jeho cestě ke svobodě je Rayovo městečko. Zdejším lenochům se sice moc nechce, ale vytáhnou pušky, kulomety, meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě.

Upoutávka na film Konečná (premiéra 7. února 2013)Video: Bontonfilm

Konečná, USA 2013, akční krimi, 107 min., režie: Jee-woon Kim, hrají: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Peter Stormare, Eduardo Noriega, Rodrigo Santoro a další.

Maniak

Foto: HCE

Filmové premiéry

Příběh Jacka Rozparovače se v původním filmu odehrával v New Yorku, tentokrát se za ním vypravíme do současného Los Angeles. Hlavní roli Jacka Rozparovače dostal někdejší Frodo z Pána prstenů Elijah Wood.

Upoutávka na film Maniak (premiéra 7. února 2013)Video: HCE

Maniak, Francie 2012, psychologický thriller, 93 min., režie: Franck Khalfoun, hrají: Elijah Wood, Nora Arnezeder, America Olivo, Sammi Rotibi a další.

Paříž-Manhattan

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Romantická komedie, příběh svobodné lékárnice Alice, která nachází únik ze samoty ve filmech Woodyho Allena. V nich totiž dokáže najít odpověď na všechno. Když potká Vincenta, dokonalého partnera, zdá se, že konečně našla lásku svého života. Avšak seznámí se i s Victorem, který doposud neviděl ani jeden Allenův film, ale převrátí její život naruby. Který z nich je tedy ten pravý?

Upoutávka na film Paříž - Manhattan (premiéra 7. února 2013)Video: Film Europe

Paříž-Manhattan 2012, 77 min., režie: Sophie Lellouchová, hrají: Alice Taglioni, Patrick Bruel, Marine Delterme, Louis-Do de Lencquesaing, Michel Aumont a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám