Hlavní obsah

Kevin Spacey hraje špinavého politika v seriálu House of Cards

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový seriál House of Cards budí pozornost v USA. Kevin Spacey si v něm zahrál Francise Underwooda, prohnaného politika, který tajně tahá za nitky domácí i mezinárodní scény a od rána do večera kuje pikle.

Foto: Netflix

Kevin Spacey jako politický intrikán

Článek

Na premiéře seriálu v New Yorku Spacey vyprávěl o svém průzkumu kongresu a setkáních s politiky, na nichž chtěl lépe porozumět životu v americké politice.

"Opravdu jsem se snažil porozumět tomu procesu, jaké to je sehnat 218 kongresmanů, kteří by hlasovali pro vás. A jak jsme v minulém roce viděli s nejméně efektivním kongresem v historii USA, což je trapné a smutné, není snadné donutit 218 kongresmanů dělat to, co chcete.”

Spaceyho postava je rozhodně velmi efektivní. Je to kšeftař, který intrikuje a už ani nepředstírá, že má zájem něco hodnotného udělat. Usmívá se na své soupeře a zatím jim nechá bodnout kudlu do zad - téma českému divákovi jistě blízké.

"Náš pořad vlastně není o politice,” uvedl producent Beau Willimon. "V centru dění je někdo, kdo je od přírody nepolitický. Jemu jde jen o moc pro moc, to je jeho jediný zájem. Musí po cestě využívat jednu nebo druhou ideologii, aby posloužil svým zájmům.”

Přímo na síť

Na seriálu je velmi zajímavé, že je určen přímo pro internetovou televizi Netflix. Ta pracuje úplně jinak než velká studia. Tvůrci si pochvalovali, že měli naprostou svobodu, producenti je během práce nekontrolovali.

V seriálu si zahráli i Reuel Pendleton, Robin Wright, Sakina Jaffrey či Corey Stoll a na režisérské stoličce se střídali James Foley, David Fincher, Carl Franklin a Joel Schumacher.

Reklama

Výběr článků

Načítám