Hlavní obsah

Chastainová, Farrell, Strindberg a zakázaný sex

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywoodské hvězdy Jessica Chastainová a Colin Farrell dostanou hlavní role v připravovaném filmu podle hry švédského dramatika Augusta Strindberga Slečna Julie. Režíruje Liv Ullmanová.

Foto: Bontonfilm

Jessica Chastainová

Článek

Slečnu Julii budou produkovat Oliver Dungey a Teun Hilte a z dalších herců je zatím známa jen Samantha Mortonová.

Chastainová je momentálně na vrcholu popularity, je uznávána i kritikou, získala Zlatý glóbus za film Zero Dark Thirty a je nominována na Oscara. Komerčně se jí rovněž daří skvěle - její horor Mama opanoval americká kina a má astronomické zisky.

I Colin Farrell je hereckou osobností kategorie A. Můžete si ho pamatovat z filmů jako V Bruggách, Minority Report, Šéfové na zabití, Sedm psychopatů či Kasandřin sen. Nyní připravuje tituly A Winter’s Tale nebo Saving Mr. Banks s Tomem Hanksem a Emmou Thompsonovou.

Slečna Julie je asi nejznámější hra Augusta Strindberga. Napsal ji roku 1888, silně ovlivněn naturalismem, a pojednává o třídních rozdílech a zakázaném sexu. Na poměry 19. století šokující hra byla původně cenzurou zakázána, pak se ale proslavila po celém světě. Velmi brzy se dostala i k nám - přeložili ji už v roce 1890 a inscenována byla v roce 1920 v Divadle na Vinohradech.

Hrdinkou je šlechtična Julie, která se zaplete se sluhou. Jejich flirtování přeroste v sexuální poměr a Julie se tak dostává do naprosto neřešitelné situace. Skončí sebevraždou.

Reklama

Výběr článků

Načítám