Hlavní obsah

Nové knihy: Amis, Indridasson, Davisová, Vondruška

Právo, František Cinger

Nabídka nových knih bude plná krve a smrti, až na malé výjimky. Tou je román Angličana Martina Amise. Už islandský prozaik Arnaldur Indridasson spojuje ekonomický boom ostrova s následnými vraždami. Anglická spisovatelka Lindsey Davisová zavádí za nimi až do časů Římské říše, její rodák Tom Harper zase do doby první křížové výpravy.

Článek

Martin Amis:

Těhotná vdova

Nové knihy

Významný představitel anglické literatury situoval román na zámek v jihoitalské Kampánii, kde hlavní hrdina se svou přítelkyní a její kamarádkou tráví léto roku 1970. Zkoumá proměnu vztahů mezi muži a ženami, k nimž vedla feministická revoluce, a dochází k závěru, že nenaplněná očekávání často končila zklamáním a pocitem promarněného života.

Plus, přeložila Věra Klásková, 448 stran, 349 Kč

Arnaldur Indridasson:

Propasti

Nové knihy

Rodný autorův ostrov Island zažívá v roce 2005 ekonomický boom. Ctižádostiví podnikatelé na sebe upozorňují mazanými finančními obchody celý svět. V čase bezmezného růstu se ze strmé skály zřítí bankéř a zahyne. Zanedlouho nato vymahač dluhů umlátí k smrti mladou ženu. Vypadá to, že mezi oběma událostmi neexistuje souvislost. Jisté je jedno: šlo o peníze.

MOBA, přeložil František Ryčl, 304 stran, 299 Kč

Lindsey Davisová:

Jupiterův mýtus

Nové knihy

Davisová jako vždy rozvíjí napínavý děj, sleduje osudy nám už známých postav, jejich galerii rozšiřuje o další a velmi živě nám představuje nové prostředí, další končinu Římské říše na vrcholu moci.

BB art, přeložila Alena Jindrová-Špilarová, 336 stran, 149 Kč

Tom Harper:

Obléhání nebes

Nové knihy

Bojovníci první křížové výpravy se dostali až na dohled Jeruzaléma. Tam se postup zastavil. Velitelé, zmítaní žárlivostí, sahají ke všem prostředkům, i k podvrženému nálezu svatého kopí. Byzantský „detektiv“ Demetrios Askiates úspěšně rozplétá četné intriky, dostává se až do Egypta a je i aktérem rozhodujících bojů, při nichž jde o krk jemu i jeho rodině.

BB art, přeložil Pavel Vereš, 408 stran, 299 Kč

Vlastimil Vondruška:

Krev na kapradí

Nové knihy

Soubor povídek populárního autora historických detektivek navazuje v knize Příběhy Oldřicha z Chlumu a středověké soudničky na předchozí sbírku povídek  Krev na lopuchu. Nejde jen o literární fikci, ale v druhé části deseti soudniček o zločiny, které se opravdu staly.

MOBA, 224 stran, 269 Kč

Karen Roseová:

Křič!

Nové knihy

Zvláštní agent Daniel Vartanian vyšetřuje sérii vražd, které napodobují zločin z doby před třinácti lety. Narazí na souvislost s fotografiemi, které pořídil jeho bratr Simon, nelítostný vrah. Je odhodlaný vyřešit současné zločiny a objasnit i záhady z minulosti.

BB art, přeložila Ivana Nuhlíčková, 376 stran, 149 Kč

Candace Bushnellová:

Džungle rtěnek

Nové knihy

Hrdinkami románu jsou úspěšné ženy, s jakými jsme se již setkali v autorčiných předešlých románech. Pro tři čtyřicetileté dámy, nerozlučné přítelkyně, je nejdůležitější, aby se ve svém oboru udržely na vrcholu.

BB art, přeložila Jiřina Stárková, 384 stran, 149 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám