Hlavní obsah

Streisandová vydala hity z archívu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka a herečka Barbra Streisandová má pořádný domácí archív a občas tam najde něco, co by stálo za vydání. Přesně tak vzniklo album s názvem Release me.

Foto: ČTK

Americká herečka, zpěvačka a režisérka Barbra Streisandová

Článek

Deska přináší předpokládanou slušnou kvalitu zpěvu i doprovodu. Streisandová se vyžívá v pomalu plynoucí mase smyčců a dechů, téměř ospale do hudby frázuje a jen v refrénech nechá rozeznít svůj pozoruhodně mocný hlas.

Romantické album jistě nemůže a ani nemá přinést nic nového. Celkem vkusný materiál totiž pochází z doby dávno minulé - jsou to nahrávky z let 1963 až 2012. Z různých důvodů se jí nehodily na různá konkrétní alba, a tak je pilně archivovala, až to vydalo na album samostatné.

Najdete tu třeba skladbu Didn’t We Jimmyho Webba, která byla natočena už v roce 1970, nebo Willow Weep For Me z roku 1967. I Think It’s Going Rain Today zase mělo vyjít na desce Stoney End Sessions z roku 1971. A studiová verze písně With One More Look At You měla být na soundtracku A Star Is Born.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám