Hlavní obsah

EXKLUZIVNĚ: Jak se natáčel Palach. Podívejte se na film o filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky exkluzivně uvádějí film o natáčení prvního filmového dramatu o Janu Palachovi. Třídílné drama Hořící keř pro společnost HBO Europe realizovala renomovaná polská režisérka Agnieszka Holland. Na obrazovky filmového kanálu HBO vstoupí v neděli 27. ledna 2013.

Film o filmu Hořící keřVideo: HBO

 
Článek

"Nejrozsáhlejší a nejnákladnější projekt v historii evropské HBO se vrací do období novodobých českých dějin, které v hraném filmu dosud nebylo zpracováno. Začíná rekonstrukcí alarmujícího činu Jana Palacha, který se 16. ledna 1969 zapálil na protest proti sovětské okupaci. Na příběhu mladé právničky, která se ujala zastupování matky Jana Palacha ve sporu s významným komunistickým funkcionářem, sleduje proměnu tehdejší československé společnosti – od tichého vzdoru vrcholícího Palachovým pohřbem, po rostoucí rezignovanost a nastupující normalizaci," sdělila Pavla Brožková z HBO.

Foto: HBO

Ze snímku Hořící keř

“S filmem Hořící keř nastavujeme vysokou laťku v žánru hraného dramatu, který produkujeme. Tento neuvěřitelný příběh z počátku boje za svobodu v Československu, který geniálně zrežírovala Agnieszka Holland, je předchůdcem dalších vysoce kvalitních děl. Bohatství úžasných příběhů, které v našem regionu objevujeme, zajišťuje společnosti HBO mnoho dalších příležitostí k natočení filmů tohoto druhu, díky nimž je značka HBO synonymem ambiciózní a osobité filmové zábavy,“ řekl Antony Root, viceprezident pro originální program a produkci HBO Europe a producent dramatu Hořící keř.

Foto: HBO

Scéna z natáčení dramatu Hořící keř

Drama se opírá o špičkové herecké výkony (Tatiana Pauhofová, Jan Budař, Ivan Trojan, Vojtěch Kotek, Ivana Uhlířová, Alois Švehlík, David Novotný, Igor Bareš, Miroslav Krobot či Stanislav Zindulka).

Reklama

Výběr článků

Načítám