Hlavní obsah

Vyšel thriller Den, kdy měl zemřít Klaus

Právo, František Cinger

Thriller Michala Stacha Den, kdy měl zemřít Klaus mohl mít pěkný ohlas, kdyby se v okamžiku vydání neuskutečnil atentát-neatentát na pana prezidenta. Dobrodružný příběh plný soubojů bývalých agentů KGB a důstojníků BIS se dostal do souvislostí, které ho poškodily.

Foto: Nakladatelství BVD

Michal Stach: Den, kdy měl zemřít Klaus

Článek

Prakticky v okamžiku teroristického útoku na newyorská dvojčata aktivizovala CIA špičkového agenta André Fabrona, aby pomohl týmu plukovníka Milana Vacka z BIS rozkrýt zázemí chystaného útoku na českého prezidenta, případně na metro s cílem potrestat zemi ve středu Evropy, která se vydala cestou spolupráce s USA.

Autorovi se podařilo vykreslit působivé portréty hlavních hrdinů „naší“ strany i ruských protivníků. Psát o jejich zázemí i vnitřních konfliktech by se rovnalo oznámení, který že to „zahradník“ je vlastně vrahem, a tak lze konstatovat, že autor, skrývající se nejspíš pod pseudonym, napsal čtivý a poutavý thriller na aktuální téma souboje tajných služeb pokoušejících se infiltrovat různé teroristické skupiny.

Je to příběh života a smrti, přátelství i neukojených ambicí, věrnosti a zrady. Dvakrát škoda, že pečlivě připravovaný vstup na knihkupeckou scénu se odehrál ve chvílích, kdy projektu sebraly aktuální události vítr z plachet. Kdyby nebyla jedním z reklamních „triků“ snaha využít jména Václava Klause, ale šlo by o jiný atak na život v České republice, zaradovalo by se možná více čtenářů.

Celkové hodnocení 80%

Reklama

Výběr článků

Načítám