Hlavní obsah

On-line přenos jubilejního představení Cimrmanů proběhne na Seznamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejen v kinech, ale i na Seznamu proběhne 4. října 2012 přenos jubilejního představení hry České nebe. Kdo nesehnal lístky do žižkovského divadla nebo do kin, která se přenosu také účastní, může se podívat v klidu z domova.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zdeněk Svěrák

Článek

Výjimečný přímý přenos má začít od 19.00 přímo z domovské stránky Seznam.cz.

"To, jak bude divadelní představení vypadat, již mohli milci Cimrmanova díla na stránkách www.jarmara.at ovlivnit. Vybrali tři semináře, které do říjnového výročního představení herci divadla přidají. Více informací o představení i přímém přenosu najdete na našem Blogu. Dodala bych ještě, že i pro Seznam.cz je tento přenos přelomový. Je to vůbec poprvé, kdy se na domovské stránce Seznam.cz objeví on-line přenos s kapacitou až 20 000 diváků. Pozvánku na představení najdete již nyní na stánkách Jarmary," informovala PR manažerka Seznamu Irena Zatloukalová.

Poprvé v historii se bude představení satelitně přenášet také do desítek kin po celé ČR. "Zcela logicky bude první satelitní vysílání uskutečněno v HD, tedy v “hodně dobré” kvalitě. Kromě zhlédnutí nejnovější hry v pohodlí svého oblíbeného kina budou mít diváci možnost vybrat si také své nejoblíbenější přednášky pro seminář. Do projektu se k dnešnímu dni přihlásilo téměř 40 kin po celé České republice," sdělila Radka Urbancová ze společnosti Aerofilms.

"Režie přenosu se ujal Jan Svěrák. O přestávce provede diváky zákulisím, až do herecké šatny, reportér a nový člen souboru Vojta Kotek," dodala.

Ve hře České nebe dále uvidíme i Petra Bruknera, Jana Kašpara, Jaroslava Weigela, Genadije Rumlenu, Václava Kotka, Michala Weigela a Miloně Čepelku.

Seznam všech kin, které se projektu zúčastní, se může neustále měnit. Na konkrétní informace se podívejte na stránkách www.aerofilms.cz nebo se zeptejte ve vašem nejbližším kině.

Reklama

Výběr článků

Načítám