Hlavní obsah

Představitelka kultovní filmové Emmanuelly je v komatu

Amesterdam

Nizozemská herečka, modelka a zpěvačka Sylvia Kristelová, kterou proslavila role v erotickém filmu Emanuela, skončila podle listu Telegraph v nemocnici v Amsterdamu. Její agentka sdělila, že měla mrtvici a také trpí rakovinou. Podle serveru francouzského deníku Libération je v komatu.

Foto: Profimedia.cz

Sylvia Kristelová jako Emanuela

Článek

"Moc bych chtěl říci, že je ještě naděje, ale musíme být realisté," komentoval situaci syn Kristelové.

„Nevíme, co přinese budoucnost. Velmi se obáváme,“ řekla agentuře AFP Henriette Hoogenboezemová o stavu 59leté Kristelové. Podle ní vše komplikují značné problémy s rakovinou.

Foto: Profimedia.cz

Silvia Kristelová na snímku z roku 2005

Hoogenboezemová upřesnila, že hlavní hrdinka z Emanuely měla mrtvici před třemi týdny. Začala se také léčit s rakovinou jícnu.

Foto: Profimedia.cz

Sylvia Kristelová jako prostitutka z filmu LA Marge

Foto: Profimedia.cz

Silvia Kristelová na snímku z roku 1974, kdy byla natočena Emanuela.

Kristelovou proslavil erotický film Emanuela z roku 1974, který popisoval divoká sexuální dobrodružství vdané Evropanky žijící v Asii. Film byl mimořádně úspěšný, v Paříži se promítal 13 let. Kultovní snímek se dočkal o rok později pokračování Emmanuelle 2, v roce 1977 byl natočen snímek Sbohem, Emmanuelo, který se odehrává na Seychellách, a naposled si slavnou erotickou hrdinku zahrála ve čtvrtém pokračování filmu, pokud pomineme televizní série na toto téma.

Foto: Profimedia.cz

Sylvia Kristelová jako Emanuela

Kristelová však není jen jednou z prvních hvězd erotického filmu, který je na dnešní dobu mimořádně umírněný, i když se objevila ve snímcích Nahá bomba a Milenec Lady Chatterleyové. Zahrála si i v Chabrolově mysteriózním snímku Alenka aneb poslední útěk (Alice ou le derniére fugue), který je inspirován Alenkou v říši divů.

Foto: Profimedia.cz

Silvia Kristelová na snímku z roku 1976

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám