Hlavní obsah

Americká skupina Evanescence poprvé v Česku

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Evanescence, která bývá označována jako nu-metalová nebo gothic-metalová, se poprvé zastaví na svém turné i v Česku. Bude to 17. června v pražské Incheba Aréně.

Foto: evanescence

Evanescence

Článek

Skupinu Evanescence založila už v devadesátých letech skladatelka, pianistka a zpěvačka Amy Lee s kytaristou Benem Moodym. Dlouho vydávali své pokusy jen amatérsky, až se na ně v roce 2003 usmál velký label, který odhalil mezi emo teenagery komerční potenciál pro jejich písně. První oficiální album Fallen z roku 2003 si koupilo přes 17 miliónů lidí a ve Spojených státech získalo sedminásobnou platinou a dvě ceny Grammy.

S nahráváním dalších desek nespěchali, a tak mají ve studiové diskografii už jen tituly The Open Door (2006) a Evanescence (2011), oba docela komerčně úspěšné. Byť se nepodařilo opakovat zázračný úspěch Fallen, poslední album dosáhlo na první místo hitparády v mnoha zemích.

Čeští fanoušci mají teď poprvé možnost slyšet hity jako Bring Me To Life, My Immortal, Going Under, Call Me When You're Sober a My Heart Is Broken naživo. Vstupenky za 695 korun budou k dostání od pondělí 16. dubna v distribuční síti Eventim.

Reklama

Výběr článků

Načítám