Hlavní obsah

Barrandov opět zpřístupní kostýmní fundus pohádek i zahraničních filmů

V sobotu se veřejnosti otevírá kostýmní fundus Barrandovského filmového studia. Zájemci si tak budou moci prohlédnout kostýmy či masky nejen z klasických českých pohádek, ale i z mnoha dalších filmů. Komentované prohlídky se budou konat každou první sobotu v měsíci.

Foto: Novinky

Takzvaná pohádková místnost plná známých filmových kostýmů na Barrandově.

Článek

Pro malé i velké filmové nadšence budou připraveny například pestrobarevné kostýmy, které navrhl Josef Lada pro filmovou pohádku Hrátky s čertem. Vystaveny budou i náročné kostýmy Luciferů z novějších pohádek Z pekla štěstí a Peklo s princeznou. Chybět nebudou ale ani kostýmy, které v populárním snímku S čerty nejsou žerty oblékli herci Karel Heřmánek a Ondřej Vetchý.

Foto: Novinky

Sklad bot. Právě tady je schován i Popelčin střevíček.

Čertovské kostýmy ale podle pořadatelů nebudou jediným lákadlem. "Děti se ve společnosti Sněhurky vydají po stopách neposedného skřítka Barrandováčka a zatoulaných trpaslíků, pokusí se najít kouzelnou buřinku pana Tau a poznají, kde se češou princezny," zve na prohlídku ředitelka fundu Věra Krátká.

Můžete se nechat fotit ve filmových kostýmech

Přestože je prohlídka zaměřena především na pohádky, neužijí si ji podle Krátké jen ti nejmenší. "Na své si u nás přijdou všichni filmoví fanoušci, kteří tu mají možnost zblízka si prohlédnout dochované originály ze známých českých i zahraničních filmů a dozvědět se to nejzajímavější ze zákulisí kostýmní výpravy." Ani tento rok nebude chybět možnost focení v historických kostýmech a komentovaných prohlídek se zúčastní i dámy a kavalíři ze skupiny historického šermu Alotrium.

Foto: Novinky

Sklady filmových kostýmů. Barrandovská divize Fundus.

Prohlídky barrandovského kostýmního fundu začínají vždy v hodinových intervalech od 10 až do 14 hodin, kdy se koná také prohlídka v angličtině. Vstupné je 120 korun pro dospělé, 60 korun pro děti a 80 korun pro důchodce. K dispozici je i zvýhodněné rodinné vstupné.

Oddělení barrandovského kostýmního fundu patří k největším v Evropě. Nabízí unikátní kolekci více než 260 000 kostýmů, vlásenek a doplňků od "pravěku po současnost". Vynikající pověst má také práce kostýmní dílny, jejíž specialitou jsou zakázky náročných historických kostýmů zpracované ve špičkové kvalitě.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodej hudby v USA překvapivě roste

Všichni si zvykli, že se každý rok měří už jen to, o kolik méně desek se zase prodalo. Studie Nielsen SoundScan ale tvrdí, že v roce 2011 se v USA prodalo...

Výběr článků

Načítám