Hlavní obsah

Black Sabbath ohlásili návrat v původní sestavě s Ozzym

Právo, Jaroslav Špulák
Los Angeles
Aktualizováno

Legendární britská skupina Black Sabbath se vrací. V pátek, 11. 11. 2011 v 11:11 hodin pacifického času, to oznámila na tiskové konferenci v klubu Whiskey A Go-Go v Los Angeles.

Článek

Birminghamská hardrocková čtveřice má v plánu odehrát comebackové turné a vydat nové studiové album. V losangeleském klubu se tisková konference uskutečnila proto, že v něm před jednačtyřiceti lety odehrála svůj první koncert ve Spojených státech.

Před fanoušky předstoupí v původní sestavě, tedy Ozzy Osbourne (zpěv), Tony Iommi (kytara), Geezer Butler (baskytara) a Bill Ward (bicí). Turné proběhne příští rok a podle informací členů kapely bude patřit k těm největším, které kdy kapela absolvovala. Studiové album, první po třiatřiceti letech, začne také vznikat v roce 2012 a produkovat je bude Rick Rubin.

Od začátku své kariéry v roce 1968 prodali Black Sabbath celosvětově 15 miliónů alb. Poslední počin natočený v původní sestavě vyšel v roce 1978 pod názvem Never Say Die. O rok později odešel Ozzy Osbourne, který se vydal na úspěšnou sólovou dráhu. Několikrát se pak do skupiny vrátil, absolvoval s ní krátká turné, ovšem nikdy společně nenahráli další album.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám