Hlavní obsah

Účastníci technoparty u Šluknova se musí brodit v bahně

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šluknov

Zhruba tisíc až patnáct set příznivců techna zůstalo na druhý den ve šluknovské části Království na Děčínsku. Během dopoledne především kvůli špatnému počasí značná část návštěvníků akci opustila, ale odpoledne a v podvečer se rozbahněná louka u bezmála šestitisícového Šluknova začala znovu plnit automobily s milovníky elektronické hudby.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Příznivcům techna na Šluknovsku déšť vítr a zima nevadí.

Článek

Předem ohlášená technoparty pořádaná na soukromém pozemku vypukla již v pátek odpoledne. Od té doby prší, fouká silný vítr a teplota se pohybuje okolo 13 stupňů. Venku se pohupují před dunícími soustavami reprobeden zakrytých igelity jen ti nejotrlejší. Většina tanečníků se přesunula k produkci ve třech větších stanech.

Po páteční noci se travnatá louka proměnila v bahniště, což se podepsalo na obuvi a oblečení tanečníků. Velký problém odjet z místa technoparty měla i policejní dodávka, kterou pětice hlídkujících policistů jen s velkými obtížemi vyprošťovala z bahna.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Příznivcům techna na Šluknovsku déšť vítr a zima nevadí.

„Je to nejlepší letošní mejdan, všichni se tu skvěle baví,“ řekl navzdory počasí asi dvacetiletý mladík z Prahy. Na akci dorazil už v pátek v karavanu, kam se chodí průběžně ohřát.

Policie ani místní samospráva zatím nezaznamenala žádné větší problémy s dodržováním veřejného pořádku. „Probíhá to zatím v klidu. Asi to je tím počasím,“ říká šluknovská starostka Eva Džumanová. „Mluvila jsem s obyvateli Království, kteří se postěžovali, že celou noc slyšeli dunění, i když bydlí více než kilometr od místa akce. Na to jsme je předem upozornili,“ poznamenala starostka.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám