Hlavní obsah

Pařba ve Vegas tentokrát i pro ženy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedie Bridesmaids (Ženy sobě) z dílny Paula Feiga vyvolává silný dojem, že chce být ženskou obdobou „chlapského“ filmu Pařba ve Vegas. Dokonce to naznačují i oficiální materiály distributora. Jisté je, že tahle komedie nenudí.

Článek

Film je doslova přecpán růžovou barvou a ženskými postavami – hlavní partu tvoří Rose Byrnová (ta krásná, ale ne moc zábavná), Mellisa McCarthyová (ne moc krásná, ale legrační), Maya Rudolphová (nejlepší kamarádka) a všechny jednoznačně zastiňující hlavní představitelka, komička Kristen Wiigová.

Ta se vynořila poměrně nedávno ve vedlejší roli v komedii Zbouchnutá a potom ve slušně ujetém filmu Neuvěřitelný život rockera Coxe a v režijním debutu Drew Barrymorové Vyfič!. Celá komedie Bridesmaids v podstatě stojí a padá s jejím nadáním a toho má na rozdávání.

Jen málo žen ve filmu umí být skutečně legrační. Kristen se to nějak záhadně podařilo. Ačkoliv by díky vzhledu mohla hrát romantické role, vybrala si praštěný humor a lahůdkou jsou zejména její hysterické záchvaty, které nastupují, když žárlí nebo se jí něco nepovede.

Její smolařka Annie zkazila v životě všechno, co šlo. Je v podstatě jako Seth Rogen, jen hezčí a hubenější. Má hroznou práci a hrozného milence, který ji často nevybíravým způsobem vyhazuje z bytu. Nejlepší kamarádka se navíc vdává a vzdaluje se jí tím, jak se začíná více bavit s bohatou známou, kterou chudá a neúspěšná Annie nenávidí.

Některé diváky asi odradí jedna scéna s poněkud fekálním humorem, kvůli tomu by se ale neměl odsuzovat celý film, protože ve scénáři se najde množství skvělých situací a hlášek. Jak uvedla hlavní představitelka a spoluautorka filmu, „nechtěli natočit jen další romantickou komedii na téma, jak se zoufalka snaží sehnat chlapa“. Díky za to.

Různých Sexů ve městě a Ally McBealových už bylo moc, ty příběhy se pořád točily v kruhu a nudily. Ženy sobě jsou nepochybně odlišné. Vzhledem k tomu, že v kinech teď běží také Paul a Pařba v Bangkoku, nestanou se asi komedií roku, ale do nadprůměru rozhodně patří.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám