Hlavní obsah

Staňte se aktéry performancí Pražského Quadriennale

Právo, rh

Stovky dobrovolníků pro výjimečné experimentální projekty hledá prestižní mezinárodní přehlídka scénografie a divadelního prostoru Pražské Quadriennale, která se uskuteční ve dnech od 16. do 26. června v Praze.

Článek

Pro uměleckou intervenci Explosion of Silence/Exploze ticha z dílny světoznámé režisérky a performerky Claudie Bosse, vůdčí osobnosti vídeňské divadelní skupiny Theaterkombinat, hledají pořadatelé více než 500 účastníků, kteří se zúčastní masové performance, jež bude součástí obří „městské intervence“ The Tears of Stalin a odehraje se v ulicích pražského Starého města a v okolí Stalinova pomníku na Letné.

Dalších dvacet lidí se může přihlásit do divadelní reality show slavného maďarského seskupení Kretakör - jp.co.de. Tito dobrovolníci se na dva týdny nastěhují do objektu bývalé tiskárny Rudého práva na pražské Florenci, kde bude projekt realizován. Musí ovšem počítat, že zde stráví celých patnáct dní, tj. dny i noci.

K účasti se může přihlásit kdokoli, komu nechybí odvaha experimentovat. Umělecké vzdělání, herecká průprava či zkušenosti s performance nejsou podmínkou.

Informace o přihláškách jsou na www.intersection.cz. Uzávěrka přihlášek pro projekt Kretakör je již 10. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám