Hlavní obsah

Skupina Kryštof v Ostravě zahájila turné po kinosálech

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Aplausem vestoje odměnilo v sobotu publikum první koncert kinoturné Kryštoff/On, které začalo v ostravském Cinestaru. První z pěti ostravských vystoupení bylo, stejně jako ta ostatní, vyprodáno. V následujících dnech skupina zamíří do kinosálů v dalších českých městech.

Foto: Aleš Honus, Právo

Skupina Kryštof má vstupenky na promítání dokumentu všude již téměř vyprodané.

Článek

Doplnit promítání dokumentu o kapele živým hraním se ukázalo jako velmi dobrý tah. Když pomineme nutnou neobjektivnost, s níž na svoji kapelu spolurežisér dokumentu Richard Krajčo pohlíží, je třeba uznat, že za takový nápad by byla vděčna řada dalších českých kapel s mnohem delší existencí a zajímavější historií.

„Jsme nadšení a zároveň překvapeni, že to trvalo dvě a půl hodiny. Uteklo to strašně rychle, byla to paráda,“ svěřili se fanoušci po koncertu. Pochvalovali si špičkovou akustiku v kinosále i způsob, jakým kapela živě provedenými písněmi dokonale navazovala na to, co se odehrávalo na plátně.

Ostravsko-havířovská partička ve videodokumentu bilancuje svoji déle než šestnáct let trvající hudební kariéru. Fanoušci se tak dozvědí, proč se kapela vlastně jmenuje Kryštof, ve které hospodě poprvé slyšela hrát svůj první hit Lolita z rádia, co si o členech skupiny myslí jejich partnerky a také na vlastní uši poznají, že někteří z nich často nemají k nějakému tomu jadrnému slůvku daleko.

Foto: Aleš Honus, Právo

Richard Krajčo v ostravském kinosále představil dokument o kapele, jenž i živě doprovázel.

Diváky, kteří zrovna nepatří ke skalním fanouškům kapely, sice můžou některé podrobnosti z historie kapely nudit, ve výsledku však nabízí Kryštof na svém kinoturné unikátní podívanou, která stojí za to.

„Diváci jsou u nás zvyklí, že rádi děláme netradiční věci. Na konci tleskali vestoje, tak snad se jim to líbilo. U přídavku dokonce tančili, což se v kinech hned tak nevidí. Co si o koncertu opravdu myslí, se dozvíme až podle názorů, které nám napíšou na Facebook. Doufám, že budou převažovat ty kladné,“ řekl Krajčo Právu po ostravské premiéře.

Foto: Aleš Honus, Právo

Skupina Kryštof spojila koncert s promítáním svého dokumentu.

To, že déle než polovinu představení jen mlčky v přítmí sleduje dokument, mu podle jeho slov nevadí. „Myslel jsem si, že až to uvidím po desáté, přestane mne to bavit. Teď jsem to viděl možná po sté, ale stále se u toho nenudím,“ dodal Krajčo, který uvažuje o tom, že dokument by mohl být vydán na DVD.

„Původně měl skončil v šuplíku, ale spousta lidí nám psalo, že by to byla škoda. Takže s tím nápadem pracujeme. Uvidíme, jestli materiál, který z turné pořídíme, bude takový, abychom to spojili v jeden celek a vydali na DVD,“ dodal frontman skupiny Kryštof, která po kinoturné zahraje ještě na několika vybraných festivalech a pak se minimálně na rok odmlčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám