Hlavní obsah

Mariah Carey použila podruhé stejný vánoční recept

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká zpěvačka Mariah Carey slavila v roce 1994 masový úspěch se svým vánočním albem Merry Christmas a především s chytlavým singlem All I Want for Christmas Is You. Po šestnácti letech se rozhodla zopakovat úplně stejný recept a nazvala to Merry Christmas II You.

Článek

Na otázku, proč někdo po tak dlouhé době natočí prakticky stejnou desku jako v roce 1994, není tak těžké odpovědět. Neustálé telefonáty od producentů šustících pytli plnými dolarů jsou dostatečně výmluvným argumentem. Počítá se s tím, že popové publikum nemá paměť a kupuje všechno, na čem jsou nakreslené hvězdičky nebo červená čepice Santa Clause.

Vše je zabaleno do moderního R zvuku s krotkými náznaky hip-hopu a především do rozmáchlé orchestrální šlehačky. Merry Christmas II You obsahuje pár vánočních klasik, pár nových popových písniček a na závěr Mariah zopakovala svůj velký hit All I Want for Christmas Is You. Není překvapením, že ani jedna z nových písniček nedosahuje kvalit této optimistické vánoční popiny.

Co se zpěvačce nedá nikdy upřít, je bombastický rozsah a famózně sytý barevný hlas, který umí řezat jak motorová pila, ale i hladit a chlácholit v nižších polohách. Rovněž její cit pro pop-soulové improvizace se stal pověstným.

Celkové hodnocení: 55 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám