Hlavní obsah

Nová CD - Manic Street Preachers, Santana i Chinaski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se na trhu objevilo tolik zajímavých nahrávek, že byl opravdu problém vybrat ty nejvýznamnější a žádnou neopomenout. Vychází novinka welšských Manic Street Preachers Postcards From A Young Man, novou desku má i kytarový mág Santana a z českých počinů jmenujme třeba Chinaski s jejich Není na co čekat.

Článek

Manic Street Preachers: Postcards From A Young Man

Album Postcards From A Young Man je desátým studiovým albem welšských Manic Street Preachers. Původně se mělo jmenovat podle prvního singlu It's Not War - Just the End of Love, ale nakonec album pojmenovali podle druhé skladby na albu.

Deska se nahrávala od října loňského roku pod dohledem dlouholetého spolupracovníka MSP a producenta Davea Eringa a podpoří ji nejdříve britské, ale následně i celosvětové turné. Album vychází ve standardní verzi na CD, v limitované edici s bonusovým CD, kde zájemci najdou demo verze všech skladeb a také na LP.

Sony Music

Seal: Seal VI. - Commitment

Zpěvák a skladatel Seal vydává již šesté studiové album Commitmen, kterou předznamenala smyčcovou aranží ozdobená balada Secret. Stejně jako na dva roky staré nahrávce Soul se spojil s kanadským producentem Davidem Fosterem.

Tato deska je prý velmi osobní a zpívá v ní o lásce, manželce, rodině, ale také o muzice a kariéře: "Dosud nikdy jsem neměl vlastní osud tak šťastně v rukou. Každá píseň je pro mě velice osobní, ale pevně doufám, že se takovými stanou i pro mé posluchače".

Warner

Santana: Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time

Guitar Heaven je prvním novým studiovým albem Santany od vydání senzační trilogie (Supernatural, Shaman a All That I Am). Na novince zúročil encyklopedické znalosti rocku: sestavil playlist nejlepších kytarových titulů všech dob, na který zařadil skladby od Led Zeppelin, Van Halen, The Doors, Cream, AC/DC, Rolling Stones a dalších rockových velikánů.

Do studia pak sezval zpěvácké kolegy, aby tituly nazpívali. Na Guitar Heaven můžete slyšet Chrise Cornella, Chestera Benningtona a Raye Manzareka, Roba Thomase, nebo třeba veterána Joea Cockera a další.

Na desce Guitar Heaven je také místo zvláště věnované Georgeovi Harrisonovi, a to skladba While My Guitar Gently Weeps, kterou nazpívala india.arie a cellové party nahrál sám mistr Yo-Yo Ma. Tato skladba stala titulním singlem k celému albu, které kromě standardního CD vychází i v limitované edici s bonusovým DVD.

Na desce Guitar Heaven je také místo zvláště věnované Georgeovi Harrisonovi, a to skladba While My Guitar Gently Weeps, kterou nazpívala india.arie a cellové party nahrál sám mistr Yo-Yo Ma. Tato skladba stala titulním singlem k celému albu, které kromě standardního CD vychází i v limitované edici s bonusovým DVD.

Sony Music

Načeva: The Sick Rose

Načevu oslovili organizátoři výstavy Dekadence now a požádali ji o spolupráci na doprovodných hudebních akcích. Takové výzvě zpěvačka neodolala a rozhodla se natočit celou desku a tu pak živě ztvárnit během výstavy, která začíná 29. září v Rudolfínu. Nahrávky, na nichž pracovala se zvukovým experimentátorem a producentem Timem Wrightem, vznikaly na hudební akademii v anglickém Yorku.

The Sick Rose je také první album, na něž si napsala zpěvačka všechny texty sama. Vycházela při tom z básní české moderny a dekadence 19. století a textů Williama Blakea. Sama zpěvačka počin charakterizuje jako: „...vážnou elektronickou poezii o tajemných, zvláštních, intimních a krásných stavech, které můžeme zažít sami v přírodě.“

EMI

John Legend & The Roots: Wake Up!

John Legend a hiphopová kapela The Roots navázali spolupráci na posledních prezidentských volbách v USA. Nakonec spojili své síly i mimo pódia politické volební kampaně a z původně plánovaného jednoho singlu vznikla v tvůrčím procesu celá deska Wake Up!.

Najdeme zde klasické soulové a rockové písně z 60. a 70. let ve specifické úpravě a podání popového zpěváka a hiphopové kapely! Prvním singlem se stala skladba Wake Up Everybody, na které spolupracovala také Melanie Fiona a Common.

Album vychází v několika verzích, kromě klasického CD a digipaku, je jedna doplněna o DVD, na které kromě půlhodinového hudebního záznamu najdeme i rozhovory s a videoklipy.

Sony Music

Chinaski: Není na co čekat

Nové album skupiny Chinasky nese název Není na co čekat. "Opravdu není na co čekat," vysvětluje zpěvák Michal Malátný odhodlání skupiny, kterou po tragické nehodě kapelníka, textaře a bubeníka Pavla Grohmana doplnil Otakar Petřina jr. "Když je člověku osmnáct, má na všechno čas a říká si, že všechno jednou stihne. Pak si náhle uvědomí, že jeho čas je omezený.“

Kapela se rozhodla nahrát své nové album v co nejsyrovější podobě, bez computerů, tedy tak jak hrají na koncertech, či ve zkušebně. Na nahráváním třinácti písní bděl ve studiu Sono producent Milan Cimfe. Svou kamarádku ze Slovenska Zuzanu Smatanovou pak Chinaski přizvali, aby si zazpívala s Michalem Malátným v písni Takmer svätý.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám