Hlavní obsah

Na Vysočině vrcholí oslavy výročí narození Gustava Mahlera

– Kaliště u Humpolce

V Kalištích u Humpolce, rodné obci světoznámého skladatele a dirigenta Gustava Mahlera si lidé v pondělí odpoledne a večer rozsáhlým kulturním programem připomenou 150. výročí hudebníkova narození. Akce vyvrcholí galakoncertem pod širým nebem, jejž budou přenášet mezinárodní televizní sítě. Oslav se zúčastní i prezident Václav Klaus.

Foto: Profimedia.cz

Skladatel a dirigent Gustav Mahler se narodil v Kalištích 7. července 1860.

Článek

Kulaté výročí Mahlerova narození si připomene také Jihlava, kde se dopoledne otevře na místě bývalé synagogy Park Gustava Mahlera se skladatelovou sochou, jejímž autorem je Jan Koblasa.

Písňový recitál amerického barytonisty Thomase Hampsona

Gustav Mahler se narodil v Kalištích 7. července 1860. V jeho rodném domě se ve středu odpoledne uskuteční písňový recitál amerického barytonisty Thomase Hampsona. Beznadějně vyprodaný koncert mohou lidé na místě sledovat na třech velkých venkovních obrazovkách, recitál se bude také živě vysílat prostřednictvím Českého rozhlasu i po internetu.

Před koncertem Hampson společně s Klausem, izraelským velvyslancem Jaakovem Levym a americkým chargé d'affaire Johnem Ordwayem zasadí do tamního Mahlerova rosaria nově vypěstovanou odrůdu rudé růže nesoucí skladatelovo jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám