Hlavní obsah

No Sugar nabídnou improvizaci za hranicemi jazzu

Novinky,
Praha

V pátek 4. června vystoupí v pražském klubu Jelení americké duo No Sugar, spojující improvizaci se zvukovými experimenty a deriváty jazzu. Trubku a kontrabas doplňují ještě nejrůznější jednoduché analogové syntezátory dodávající hudebním strukturám další dimenzi.

Článek

Duo tvoří kontrabasista George Cremaschi a trumpetistka Liz Albee. Oba ovládají taky elektroniku. Jsou to zkušení muzikanti, Cremaschi mimo jiné doprovázel na pražském koncertu freejazzového saxofonistu Evana Parkera, spolupracoval s pianistou Gregem Goodmanem, ale také s Andreou Parkinsovou a Matthewem Ostrowským, Lizou Albee. Mimo jiné hostují v na posledním albu projektu Larryho Ochse Kihnoua doprovázela i přední představitele free jazzu Cecila Taylora i Anthony Braxtona.

Duo hrálo v Praze již loni a nabídlo hudebně i strukturálně velmi bohatou hudbu vycházejí z jazzu, ale jdou daleko za jeho hranice ke zvukovým experimentům. Známí jsou také z česko-amerického improvizačního souboru Game.

Týž večer vystoupí v Jelení přerovská kapela Zabloudila, která se věnuje od počátku devadesátých let kytarovému noise a patří k nejoriginálnějším tuzemským souborům na undergroundové scéně, protože se snaží vždy hledat vlastní cestu a nejít vyšlapanými cestičkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám