Hlavní obsah

Solidní Bullet for My Valentine

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární Bullet for My Valentine z Walesu v posledních sedmi letech zažili nebývalý komerční úspěch, který je v tvrdších žánrech spíše výjimečný. Na třetí desce Fever nepředvádějí nic zásadního, nicméně se drží solidních metalových kytar a celkem zdařile se vyhýbají nástrahám pop-metalového kýče.

Článek

Třetí deska očekávatelně pokračuje v cestě naznačené předchozími dvěma. Skupina se drží dobře naučených prvků klasického thrashe s částečným vlivem punku, ovšem obaluje je, tu více tu méně, současnými emo náladami. Zpěv místy až popový přerušují ojedinělé razantní vstupy metalových výkřiků.

Najdou se tu i kousky, které lze směle zařadit do klasického metalu, ostatně není tajemstvím, že skupina začínala coververzemi Metalliky a Iron Maiden. Odsekávanými riffy a zdvojenými sóly asi probudí v mnohých pamětnících vzpomínky na dobu, kdy byly tyto stadiónové ikony na vrcholu.

Balady se na Fever naleznou naštěstí jen vzácně, a tak se lze přenést přes to, že nebezpečně sklouzávají do banální formy pop-rocku. Bullet for My Valentine prostě nesmějí zpomalit, jinak hrozí nuda.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám