Hlavní obsah

Nová CD – AC/DC, Traband i XIII. století

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud tento týden zapátráte v hudebních novinkách, narazíte například na soundrack AC/DC k filmu Iron Man 2, nebo dva domácí tituly Domasa od Trabandu, nebo živák Nocturno gotického XIII. století.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

AC/DC: Iron Man 2

Do kin míří druhý díl předloňského kasovního trháku Iron Man, opět s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli. Soundtrack k filmu dostali na starost australští AC/DC a najdete na něm jak největší hity kapely, tak i méně známé věci hardrockových veteránů.

Například úvodní čtyřminutovou skladbou filmu se stala Shoot To Thrill, která původně vyšla na albu Back In Black. Kolekci patnácti songů uzavře legendární Highway To Hell, která zní pod závěrečnými titulky. Album vychází v několika variantách, přičemž sběratelská edice bude obsahovat i dotisk komiksu The Invincible Iron Man z roku 1968.

Například úvodní čtyřminutovou skladbou filmu se stala Shoot To Thrill, která původně vyšla na albu Back In Black. Kolekci patnácti songů uzavře legendární Highway To Hell, která zní pod závěrečnými titulky. Album vychází v několika variantách, přičemž sběratelská edice bude obsahovat i dotisk komiksu The Invincible Iron Man z roku 1968.

Sony Music

Traband: Domasa

Domasa je sedmé album kapely Traband a navazuje na poetický výraz předchozího alba Přítel člověka. Patrný velký rozdíl je v hudební složce alba. Traband nyní přidává plyn a po klidné jízdě opět rockově zařinčí a harmonium ustoupilo barytonové kytaře a tubě.

Dvanáct skladeb na CD však doplnil i animovaný videoklip na úvodní skladbu Indiáni ve městě tvůrců Marka Rubece a Aleše Výmoly. K dostání album bude kromě digitální formy i na CD ve dvou formátech: levnější plastová edice a limitovaná série v exklusivním obalu, šedesátistránkové knížečce s pevnou vazbou.

Indies

Recoil: Selected

Recoil je dítětem Alana Wildera, někdejšího člena kapely Depeche Mode. Projekt funguje již od roku 1985, ale teprve nyní na albu Selected poprvé rekapituluje.

Na desku se vešlo čtrnáct písní, přičemž každá z nich je remasterována a též i zeditována, tedy přesněji řečeno zkrácena. Důvod je více než prostý, Alanovy písně jsou v základních verzích příliš dlouhé, a tak by se na disk nevešlo vše, co si sám autor přál. Tracklist obsahuje nejen singly a skladby, které zaznamenaly u fanoušků největší ohlas, ale také ty Wilderovu srdci nejbližší.

EMI/Virgin

XIII. století: Nocturno

Gothicrocková kapela XIII. století přichází s první živou nahrávkou své kariéry, na které najdete záznam téměř historický: koncert z pražského Futura z roku 2003.

Kromě největších hitů jako Justina, Mystery Ana, či Elizabeth živák obsahuje písně, které skupina hraje naživo výjimečně, třeba Absinth a Shelley. Skutečný raritní bonus Nocturna však představuje cover verze skladby britské skupiny Bauhaus Bela Lugosi's Dead, kterou XIII. století složilo poklonu těmto zakladatelům gotického žánru.

EMI/Virgin

Meat Loaf: Hang Cool Teddy Bear

Michael Lee Aday spíše známý pod pseudonymem Meat Loaf je americký herec a zpěvák, který má na svém kontě deset studiových alb, ale hlavně rockovou trilogii Bat Out Of Hell.

Novinka Hang Cool Teddy Bear vznikla pod dohledem producenta Roba Cavalla, který má na svědomí American Idiot Green Day. Mezi autory hudby jsou zapsaní například James Michael, John Bon Jovi nebo Kara DioGuardiová, která na albu i zpívá. Z dalších hostů jmenujme Briana Maye, Steva Vaie, nebo Jacka Blacka. První singl se jmenuje Los Angeloser.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám