Hlavní obsah

Mystická Jarboe ze Swans se vrací do Prahy

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. dubna vystoupí v pražském klubu Exit Chmelnice bývalá zpěvačka skupiny Swans Jarboe se svou skupinou. Po roce se vrací do Prahy s novou deskou Alchemic. Jarboe, která začínala s extrémně pomalým a neuvěřitelně brutálním hard core noise se poslední dobou přiblížila psychedelickému metalu.

Článek

Alchemic navazuje na předchozí album Mahakalí, tedy velká Kálí, což je hinduistická bohyně spojená se smrtí a zmaru. Jarboe řekla Novinkám, že deska představovala pro ni předstvavoala zlom: “Mahakali je o něčem, co je dál za mnou. Není na ní ani jedna píseň o mně a o mých emocích, přemýšlím a zpívám více o globálních tématech, o ničení životního prostředí a o tvořivých a destruktivních silách. To je idea desky a skutečně velká změna ve směřování. Odložila jsem odložila stranou přemýšlení o sobě samé, o bolestech a ranách, které jsem utrpěla, o svém strádání ve vztazích. Mahakali už není o mne, i když mnou prochází .“

Jarboe je nyní silně ovlivněna spiritualitou: „Změnila můj život. Když jsem studovala buddhismus, poznala jsem, že já sama nejsem totéž, co moje emoce. Že nejsem to, co cítím. Emocí do vás vcházejí a zase vycházejí. Když se jich nebudete dotýkat, budete procházet živote mnohem lehčeji, než když si budete myslet, že jsou vším. A tak jsem snažila je odložit. Čím více očekáváte od druhých, tím větší bolest prožijete. Snažíte se ovládnout něco, co nemůžete ovládnout. Přitom tu můžete jen být."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám