Hlavní obsah

Americká písničkářka Regina Spektor má na Colours českou premiéru

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě irské kapely Cranberries a legendárního rockera Iggyho Popa bude jednou z největších hvězd letošního festivalu Colours of Ostrava slavná americká písničkářka ruského původu Regina Spektor. Půjde o první koncert této zpěvačky a klavíristky v České republice.

Článek

Svým neobvyklým hlasem a křehkými písněmi se Regina Spektor řadí k nejrespektovanějším písničkářkám současnosti.

„V zahraničí ji přirovnávají ke Kate Bush, Joni Mitchell, Björk a zvlášť k Amandě Palmer či Tori Amos,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová. V Ostravě podle ní zpěvačka představí svoji zatím poslední desku Far, díky které prorazila definitivně na světovou scénu. „Regina Spektor je to nejlepší, co dalo Rusko světu, hned po vodce,“ napsali o ní v americkém tisku. „Jsme rádi, že se nám po loňské premiéře Jamieho Culluma podaří poprvé v České republice představit další výraznou osobnost – tentokrát zpívající klavíristku,“ doplňuje Zlata Holušová.

Pořadatelé Colours ve čtvrtek zveřejnili i další dvě nově potvrzená velká ženská jména - festival letos navštíví slavná finská akordeonistka MariaKalaniemi a také okouzlující irská zpěvačka Mori Karbasi, která je v hudebním tisku přirovnávaná k Marize či Yasmin Levy.

Devátý ročník festivalu Colours of Ostrava se letos uskuteční od 15. do 18. července na tradičním místě v areálu Černé louky a Slezskooostravského hradu.

Reklama

Výběr článků

Načítám