Hlavní obsah

Simply Red se vrátí do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští popoví klasici Simply Red se ještě jednou vrátí do Prahy. V Tesla Aréně by jejich hity měly zaznít 14. listopadu.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Simply Red v Praze

Článek

Frontman Mick Hucknall patří stále k velmi výrazným a všestranným zpěvákům s úctyhodným rozsahem a citem pro intimní soul-jazzové balady, reggae i funky pop. K jeho nejslavnějším hitům patří coververze If You Don´t Know Me By Now, kterou do svého repertoáru zařadil také zpěvák Seal, nebo písně Stars a Holding Back the Years.

Simply Red debutovali v roce 1985 (Picture Book), následovala alba Men and Women, Stars a další. Posledním studiovým počinem je album Stay z roku 2007. Hucknall již delší dobu ohlašuje, že se vydá na sólo dráhu, ale zatím se mu rozlučkové turné zalíbilo natolik, že se do Prahy vrací po pouhém roce od vynikající show v zaplněné O2 Aréně.

Po skončení šňůry se chce soustředit na svoje vlastní sólo album, představující novou formu muziky ovlivněné stylem R ze 60. let. „Je to velká výzva, ale nemohu to udělat pod značkou Simply Red," řekl Hucknall.

Vstupenky jsou v předprodeji na serveru Ticketportal.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám