Hlavní obsah

V Tatrách se natáčí Vieweghův Román pro muže

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demänovská dolina

Na zbytcích sněhu v Nízkých i Vysokých Tatrách natáčí v těchto dnech režisér Tomáš Bařina první polovinu filmu Román pro muže podle stejnojmenné předlohy Michala Viewegha. Hlavní role tří sourozenců, kteří se v něm vypravili na luxusní zimní dovolenou, hrají Vanda Hybnerová, Miroslav Donutil a Miroslav Vladyka.

Foto: Věra Míšková, Právo

Takhle vypadá žena, která právě potkala prolhaného milence.

Článek

Na svahu pod Chopkem se právě natáčela scéna, v níž se Vanda dozví, že ten, kterého milovala (Pavel Řezníček), je ženatý a tráví dovolenou s rodinou na stejném místě. Jak na toto zjištění reagovala, je zřejmé z fotografie, slova, která na něho křičela, jsou prakticky nepublikovatelná.

„Je tu nádherně, natáčení jde dobře, i když jsem dnes musela ten hysterický záchvat dostat mnohokrát za sebou, protože Tomáš je precizní režisér a dokud není všechno včetně světla nebo rozmístění procházejících komparsistů přesně podle jeho představ, opakuje záběr třeba desetkrát,“ řekla Právu Hybnerová, která navzdory náročnému dni neztrácela úsměv.

Jediné, co ji mrzelo, je zákaz lyžování pro všechny herce. „Chápu, že zlomená noha by byla pro film katastrofa, ale je těžké v tak úchvatném prostředí odolat,“ smála se herečka a Miroslav Vladyka s ní vřele souhlasil.

Jen Miroslav Donutil byl jiného názoru. „Já jsem lyžoval naposledy v sedmašedesátém roce, takže mě to do přezkáčů opravdu netáhne. Přesto uvidíte, jaké budu – v zastoupení – předvádět na svahu kousky,“ pochlubil se.

Producent Rudolf Bierman si zase pochvaloval, že ve filmu „prodal“ všechna svá zamilovaná místa v nádherných slovenských horách. „Miluji to tady od dětství a jsem šťastný, že nám místní vyšli vstříc tak, že pracujeme opravdu ve výborných podmínkách,“ řekl Bierman.

Román pro muže bude mít premiéru na podzim tohoto roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám