Hlavní obsah

Se Scorpions zpívala celá O2 aréna

Novinky, Lucie Poštolková

Legendární německá rocková kapela Scorpions odehrála v pondělí dlouho očekávaný koncert v pražské O2 Aréně. Skupina tak odstartovala turné Get Your Sting And Blackout World Tour 2010/11 v rámci vydání nového alba Sting In The Tail, které je údajně jejich posledním. Známé hity Still Loving You, Wind of Change a Rock You Like a Hurricane rozezpívaly celé publikum.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Zpěvák Scorpions Klaus Meine (vlevo) a kytarista Matthias Jabs.

Článek

Během večera zazněly nové skladby z alba Sting In The Tail, které vyjde ve středu 17. března. Nechyběly ani slavné pecky z minulosti jako Still Loving You, Wind of Change a Rock You Like a Hurricane, jimiž kapela zakončila dvouhodinovou show.

Méně známé skladby střídaly slavné hity, koncert probíhal svižným tempem. Hity Send Me An Angel a Wind of Change zpívala s kapelou celá hala. Vystoupení doprovázely bohaté světelné kreace i promítání starších záběrů z minulých turné.

Vyměnili paličky za vlajky České republiky

Zpěvák Klaus Meine si publikum získal krátkým zanotováním melodie Má vlast od Bedřicha Smetany, navíc házel do davu bubenické paličky. Na oplátku dostal od publika dvě vlajky České republiky.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Kytarista Scorpions Rudolf Schenker

Bubeník James Kottak vystřihl sólo na bicí a svlékl se do půl těla, všichni tak mohli vidět jeho vytetovaný nápis Rock & Roll Forever na zádech.

Podle pořadatelů sledovalo koncert asi 12 000 lidí. V téměř plné O2 Aréně se sešli fanoušci dvou generací. Scorpions plánují v rámci tohoto turné až 300 koncertů, jimiž se se svými fanoušky chtějí rozloučit. Kapela v lednu informovala o tom, že hodlá svou kariéru uzavřít.

Scorpions vystoupili v České republice posedmé, naposledy na festivalu Benátská noc.

Celkové hodnocení: 90%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám