Hlavní obsah

Kritika nepřijala pokračování muzikálu Fantom opery v Londýně

Právo, Jaroslav Špulák

Love Never Dies, dlouho očekávané pokračování muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Fantom opery, se setkalo s velmi kritickým přijetím tisku. Stalo se tak poté, co bylo 9. března v Londýně představen novinářům. Recenze, které na něj následující den vyšly, nebyly příliš lichotivé.

Foto: Profimedia.cz

Fantom opery inspiruje již téměř sto let filmaře i divadelníky.

Článek

Deník The Times napsal, že muzikál je velmi nepřesvědčivý a schází mu dramatická zápletka, především v jeho první části. Podle The Guardian zase dílo nevyvolává v divákovi napětí. I další recenze byly poměrně chladné.

Webber: Mají recenze smysl?

Autor muzikálu Andrew Lloyd Webber ovšem tvrdí, že články jsou argumentačně nepřesvědčivé. Připomněl, že Fantom opery měl v roce 1986 při premiéře také velmi nepřesvědčivé recenze a později přesto vydělal více než pět miliard dolarů v divadlech na celém světě.

„Jsem v tomhle byznysu více než čtyřicet let, přesně třiačtyřicet. Všechna má nejlepší díla byla v prvních momentech velmi kritizovaná,“ tvrdí Webber. „Nejsem si jist, jestli mají recenze vůbec nějaký význam. Možná pro malé produkce. Existuje spousta příkladů, kdy se tvůrci radovali z pozitivních recenzí na díla, na která potom nikdo nechodil a jež byla po šesti měsících stažena.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám