Hlavní obsah

Ikoničtí američtí rockeři Three Dog Night po 27 letech slíbili novinku

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Three Dog Night zaznamenala v Americe a západní Evropě obrovský úspěch hlavně v 70. letech, kdy neustále okupovala Top Ten. Dodnes vyprodává stadióny, ale žije hlavně z osvědčených hitů. O to větší zájem vzbudilo ohlášení nové studiové desky, kterou nevydali už od roku 1983.

Článek

Three Dog Night patří v ČR ke klasickým případům podceněných souborů, rádia a televize je z neznalosti skoro nehrají, přestože se jedná o významnou součást rockové historie. Skupina je uznávána kritikou a má i značný komerční úspěch.

Jejich hity Mama Told Me Not to Come, Joy to the World či Aint that a Lot of Love známe  z podání jiných zpěváků (Tom Jones, Tina Turner), v povědomí je také jejich coververze písně Easy to Be Hard z muzikálu Vlasy.

Na nové desce začali Three Dog Night pracovat už před pár lety. "Potřebovali jsme to, pro duši a život téhle kapely, rozhodli jsme se, že tento projekt děláme čistě pro zábavu a vyhneme se jakémukoliv tlaku na termíny zvenčí," uvedl zpěvák Cory Wells.

Nedávno pustili na internet jako ochutnávku z nové desky dva singly Heart of Blues a Prayer of the Children.

Deska prý bude velmi eklektická, má obsahovat něco 80. a 90. let, bluesrockové věci i a cappela songy.

Skupina Three Dog Night začínala v roce 1969 a kromě jedné přestávky neustále koncertuje. Na kontě má 21 hitů v Top 40 a 11 v Top Ten, několik nominací na Grammy a přes 50 miliónů prodaných desek.

Reklama

Výběr článků

Načítám