Hlavní obsah

Tarrus Riley & The Blak Soil Band slibují čtyři esa reggae

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé přijel ve čtvrtek do ČR Tarrus Riley, charismatický zpěvák a syn jamajského klasika Jimmy Rileyho. Společně s ním dorazili i další mladí, ale renomovaní zpěváci Duane Stephenson a I-Octane, a v neposlední řadě velká kapela The Blak Soil band v čele se saxofonistou Deanem Fraserem. Vystoupí večer společně V Lucerna Music Baru.

Článek

"Večer odstartuje ve 21 hodin akustickým setem Puppa Condor z Chile, který aktuálně žije v Berlíně. Vzápětí po něm už přijde showcase Sista Carmen z United Flavour & U-Cee, na Vinohradech žijící zpěvák německé kapely Royal Family. Akci podpoří za gramofony francouzský selektor Damalistik a domácí Admirál Kolíbal a DJ Hev," sdělil Lukáš Kolíbal z agentury Jahmusic.

Tarrus Riley, syn zpěváka Jimmyho Rileyho, se objevil na scéně s debutem Challenges teprve v roce 2004. V roce 2007 pak vydal CD Parables, které obsahovalo jeho největší hit, dokonalé reggae ze staré marleyovské školy She’s Royal. Na Jamajce získal titul umělec roku.

S novou neméně dobrou deskou Love´s Contagious rozšířil základnu svých fanoušků a byl nominován na nejlepšího reggae interpreta roku 2009 v rámci britských MOBO Awards.

Riley se přes svoje mládí moc nepřiklání k hip-hopu ani elektronice jako mnoho jamajských interpretů a drží se spíše linie roots reggae, tak jak se to dělalo v 70. letech. Především je to ale fenomenální zpěvák s bohatým výrazovým rejstříkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám