Hlavní obsah

Do Prahy se vrátí britští Us3 a jejich jazzy hip-hop

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská skupina Us3 se 14. dubna vrátí po více než dvou letech do pražského Lucerna Music Baru. Svou neotřelou kombinaci hip-hopu a jazzu předvedla nadšenému českému publiku už v roce 2006.

Článek

Us3 nabídnou i ochutnávku z nového alba, které má vyjít v dubnu. Duchovní otec skupiny Geoff Wilkinson začal v roce 1992 experimentovat s tehdy novátorskou fúzí hip-hopových pokladů a samplů desek z katalogu Blue Note.

„Nechtěl jsem, aby to bylo úplně retrospektivní, a tak jsem k tomu přimíchal americké rapery a řadu mladých jazzových hudebníků z rozvíjející se jazzové scény v Londýně. Mou původní myšlenkou bylo, že by se hudba Us3 měla skládat ze tří elementů: starých jazzových samplů, boom bapu s rapem a navrch sóla mladých jazzmenů. Tím jsem kvitoval minulost, přitom pevně stál v přítomnosti a zároveň hleděl do budoucnosti. Chtěl jsem lidem rozšířit obzory. Chtěl jsem předat pochodeň,“ Geoff Wilkinson.

Nyní si Wilkinson stejně jako stále větší množství muzikantů vydává hudbu na svém vlastním labelu. Letos vyjíždí na velké turné.

Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 400,- Kč + poplatky, na místě za 500,- Kč. V pokladně Lucerna Music Baru za cenu bez poplatků.

Reklama

Výběr článků

Načítám