Hlavní obsah

OBRAZEM: Kasovními trháky roku 2009 mají být Harry Potter a Terminátor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za kasovní trháky roku 2009, které mají zachránit zisky amerických studií v době krize, jsou považovány dva filmy: pokračování příběhu Harryho Pottera (Princ dvojí krve) a Terminátor 4 Salvation.

Článek

Harry Potter a Princ dvojí krve, šestý díl ze ságy o Harry Potterovi příjde do českých kin v červenci, stejně jako Terminátor. Měl mít původně premiéru loni, ale studio Warner Bros. ji záměrně pozdrželo.

Odložení premiéry rozlítilo milióny fanoušků čarodějnického učně. Ti začali psát zlostné příspěvky na internet a zorganizovali i petici.

Pět zfilmovaných dílů Harryho Pottera vyneslo zatím v celém světě 4,5 miliardy dolarů (téměř 75 miliard korun).

Knižní série o Harry Potterovi má sedm dílů, z posledního dílu nazvaného Harry Potter a relikvie smrti vzniknou dva filmy. Fanoušci se jich pravděpodobně dočkají v letech 2010 a 2011.

Terminátor 4

Čtvrtý díl terminátorské ságy s podtitulem Salvation vyvolává obavy z dalšího nesmyslného protahování série.

Zatímco všechny díly Terminátora se odehrávaly převážně v současnosti, Terminátor 4 bude zaměřen na ponurou budoucnost, v níž zbytky lidí hájí holé životy proti přesile strojů.

Foto: Warner Bros.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám