Hlavní obsah

Tichá dohoda se vrací pod novým jménem 2Wings

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poprvé od natáčení alba Válcovna vkusu s.r.o. v březnu roku 1998 se v nahrávacím studiu sešla celá kapela Tichá dohoda včetně zpěvačky Blanky Šrůmové. Trio hudebníků z Tiché dohody vedené Danem Šustrem pod hlavičkou 2Wings podpořila klavírem a vokálem v živé verzi skladby The Rainmaker a v jedné dosud utajované bonusové nahrávce. Řekl zpěvák a kytarista 2Wings Dan Šustr.

Článek

2Wings na začátku července natáčeli v klubu La Fabrik studiové jamsessiony, které mají dát základ plánovanému novému albu a bonusům pro Blu Ray Disc. Nový nosič Blu Ray Disc, na který se vejde větší množství dat a ve větší kvalitě rozlišení než na DVD, si první zájemci budou moci koupit v září.

Blu-ray Disc s názvem Overseas Pilots obsahuje plnou verzi stejnojmenného debutového alba skupiny 2Wings, třicetiminutový dokument, videoklipy, audio a video bonusy, 11 fotogalerií s 308 fotografiemi, jejichž autorem je Karel Šuster, a další dokumenty zejména o Danu Šustrovi.

2Wings pracují na novém albu

2Wings aktuálně pracují na novém albu, akustické verzi svého prvního CD Overseas Pilots. V rámci studiových jamsessionů si 2Wings pozvali i další bývalé členy kapely Tichá dohoda Mikoláše Nopa a neoficiálního pátého člena Tiché dohody, saxofonistu a klávesistu Karla "Zuba" Švába.

2Wings jsou novým projektem kytaristy, skladatele a producenta Dana Šustra. Indie-pop-rockovou skupinu Tichá dohoda založili v roce 1986 Daniel Šustr s bubeníkem Jiří Šimečkem, baskytaristou Zdeňkem Mackem a kytaristou Janem Hájek. Název vznikl dle románu Elii Kazana Tichá dohoda.

V roce 1989 na pěvecký post nastoupila Blanka Šrůmová. V sestavě s ní vytvořila skupina všechny své dosud vydané desky Chci přežít (1990), Underopop (1992), UnplugGag (1993), "untitled" (1994), La Décadance (1995), Válcovna vkusu s.r.o (1997) a Největší hity (1998). Po osobním rozchodu s Danem Šustrem přešla Blanka Šrůmová na sólovou dráhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Ivo Jahelka: Příběhy přibývají

Zpívající právník Ivo Jahelka si vytvořil umělecké renomé již před více než dvěma dekádami, nicméně nápady a především chuť házet do jednoho ranku justiční...

Výběr článků

Načítám