Hlavní obsah

Zapomenuté album Hendrixe a Stillse se chystá k vydání

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stephen Stills z americké skupiny Crosby, Stills and Nash se pustil do domácího úklidu a narazil díky tomu na originál nahrávky, kterou pořídil v letech 1969-1970 s kytarovým mágem Jimi Hendrixem. Zapomenuté album Hendrixe a Stillse bude brzy oficiálně vydáno.

Článek

Server MusicRadar uvedl, že se podobné pásky u Stillse v minulosti už objevily, u některých z nich ale vznikly pochyby o pravosti. Jisté je, že Stills s Hendrixem hrál často, jedna společná písnička vyšla i na Stillsově sólovém debutu v roce 1970.

Jejich nejznámější nahrávka, která se objevuje na internetu v různých verzích, se jmenuje White Nigger (Bílej negr). U těchto pirátsky šířených nahrávek ale není jistota, zda jde skutečně o Hendrixe nebo jiného kytaristu, který skladbu se Stillsem v roce 1973 nahrával znovu.

Zdroj blízký lidem, kteří připravují staronovou desku k vydání, řekl MusicRadaru, že na zmíněném pásku hraje "určitě Stephen a pomáhá mu Jimi". Po více než třiceti letech se tak možná Hendrixovi nejvěrnější dočkají i oficiálního vydání "Bílého negra".

Reklama

Výběr článků

Načítám