Hlavní obsah

Nový český sitcom připomene metaláka a depešáka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo z pamětníků by si nevzpomněl na legendární otázku 80. let "Jsi metalák, nebo depešák?", která se stala příčinou nejedné hádky i pěstního souboje. Trochu podobný spor bude i základem nového českého sitcomu Comeback, který proti sobě postaví dva nevlastní bratry - jeden je metalista a druhý bývalá hvězda českého popu 80. let.

Článek

Sitcom nazvaný Comeback začala natáčet ve čtvrtek v hostivařských ateliérech TV Nova. Hlavní postavu popové hvězdičky ztvární populární Tomáš Matonoha, z dalších herců uvidíme třeba Danu Batulkovou a Kristýnu Leichtovou. Kdy se bude seriál v televizi vysílat, ještě není jasné.

Comeback prý bude těžit z generačního střetu popaře Tomáše, jenž slavil úspěch v 80. letech pod pseudonymem Tomi Paci, a jeho sedmnáctileté dcery Ivy, kterou vychovává spolu se svým nevlastním bratrem a metalákem Ozzákem.

"Po někdejší kariéře zůstala Tomášovi ješitnost; na chválu a obdiv prostě slyší, a obchod s deskami, v němž pracuje spolu s bratrem s naprosto odlišným hudebním vkusem i povahou... Jak už přezdívka napovídá, Ozzák je zapřísáhlý příznivec metalu a na Tomášovu zašlou slávu hledí se značným despektem," popsala mluvčí Novy Veronika Šmítková.

Tomáš Matonoha rozvedl během natáčení zajímavou úvahu o tom, že pop v 80. letech nebyl až tak perverzní. „Ono se sice říká, že to byla katastrofa, ale v osmdesátých letech vznikaly nebo hrály zajímavé kapely jako byli Precedens, Doktor Maxx, Michal Prokop, ETC, Marsyas, Synkopy, Progres 2, z heavy metalových kapel Vitacit, Citron. Nebyl to zkrátka jen Olympic, Orchestr Ladislava Štaidla nebo Michal David... Zpětně zjišťuju, že v osmdesátých letech to nebylo tak strašné, jak to může působit,“ míní herec.

Anketa

Byla česká populární hudba v 80. letech naprosto příšerná?
Ano
27,8 %
Ne
46,6 %
Byla špatná, ale teď je ještě horší
25,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2291 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám