Hlavní obsah

Luxusní kapela v luxusním balení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi košatý pohled na jednu velkou kapitolu české rockové historie nabízí všem zvídavým (nejen) pamětníkům 2DVD Blue Effect LIVE and LIFE. Hodiny dokumentárních záběrů a rozhovorů odhalují mnohé z příběhu kytaristy Radima Hladíka a celé slavné party okolo něj, ale především tu jde o skvělou živou hudbu, a to ve větším než malém množství.

Článek

První ze dvou DVD obsahuje kompletní koncert nového Blue Effectu z roku 2007, kde už hrají o generaci (i dvě) mladší muzikanti. Současně se na pódiu vystřídají všechny zásadní postavy z okruhu starého Blue Effectu a Matadors - Vladimír Mišík, Viktor Sodoma, Lešek Semelka atd.

Výživný koncert s devatenácti skladbami pochopitelně nebyl ochuzen o klasiky jako Slunečný hrob, Čajovna a Ej padá, padá rosenka, playlist doplňují i kvalitní coververze Johna Mayalla nebo Willieho Dixona.

Druhé DVD obsahuje především historicky cenné černobílé „videoklipy“ (tenkrát se tomu samozřejmě říkalo jinak) a řadu rozhovorů s muzikanty, ve kterých se dozvíme například to, co si myslela ochránkyně dobrých mravů Jiřina Bohdalová o červené kamizolce a fialových botách Viktora Sodomy.

Mistr Hladík a spol. mohou být zcela spokojeni, tak nějak má vypadat pořádné hudební DVD. A pokud si někdo myslí, že Blue Effect je jakousi mrtvou záležitostí pro důchodce, podlehl zcela bláhovému dojmu. Rozjařené tváře pětadvacetiletých mániček v publiku svědčí o něčem zcela jiném.

Blue Effect: Live and Life, Supraphon 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám