Hlavní obsah

Hollywood padl do mdlob: Madonna chce přetočit Casablanku

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Nejlepší obchodnice ve světě pop music, herečka a režisérka Madonna zřejmě skutečně nezná mezí. Teď chce natočit remake jednoho z nejslavnějších snímků všech dob - Casablanky. Prý chce točit v Iráku, uvedl na svých internetových stránkách britský deník Daily Mail.

Článek

Jedno je jisté, Madonna nemá se sebevědomím problémy. Čím nás překvapí příště? Přetočí album Abbey Road od Beatles? Vydá coververze Arethy Franklin nebo Raye Charlese? Přetočí Nevermind od Nirvany, nebo rovnou přepíše celého Kunderu a natočí Nesnesitelnou lehkost bytí jako animovaný seriál?

Film Casablanca z roku 1942, v němž zazářili Ingrid Bergmanová a Humphrey Bogart, patří do zlatého fondu světové kinematografie. Madonna, která byla několikrát vyhlášena nejhorší herečkou roku, proto svým záměrem natočit novou verzi snímku, v níž by se též chopila hlavní ženské role, konsternovala filmový průmysl, píše Daily Mail.

Podle jeho zdroje z jednoho z hollywoodských studií je Madonna odhodlána se do riskantního podniku pustit. "Její nápad byl v Hollywoodu přijat přinejmenším vlažně. Nikdo nemůže pochopit, proč chce natočit remake díla, které mnozí lidé pokládají za nejlepší film všech dob," uvedl zdroj.

Madonna si chce vylepšit pověst

Madonna je údajně přesvědčena, že by si remakem Casablanky mohla vylepšit hereckou reputaci. Na kontě má snímky jako Šanghajské překvapení, Velké vítězství, Tělo jako důkaz, Příští správná věc či muzikál Evita.

Zpěvačka je prý odhodlána zhostit se hlavní ženské role, ačkoli Ingrid Bergmanové bylo v době natáčení 27 let, zatímco Madonna v létě oslaví padesátiny. "Chce příběh přenést do současnosti a možná i natáčet v moderní válečné oblasti jako je Irák. Scénář ale zatím neexistuje," uvedl zdroj. Podle něj teď Madonna se svým týmem "testuje terén", aby zjistila, zda by se některé z velkých studií bylo ochotno projektu zhostit.

Děj původní verze romantického melodramatu se odehrává v roce 1941 v marocké Casablance, která tehdy spadala pod správu vichistické Francie, a do níž mířily tisíce uprchlíků toužících získat na cestu do Ameriky víza. Bogart hraje vlastníka kavárny, který pomůže uprchnout své dávné lásce a jejímu muži před nacisty.

Remake Casablanky kromě Madonny chystá i indický režisér Radžív Nath. Ten chce přenést děj do restaurace v jižní Indii a místo druhé světové války hodlá využít etnický konflikt na Srí Lance. Před pěti lety údajně o nové verzi Casablanky uvažovali i Ben Affleck s Jennifer Lopezovou.

Anketa

Zvolte nejabsurdnější umělecký úkol pro Madonnu:
Přetočit album Abbey Road od Beatles
3,4 %
Přetočit první album Black Sabbath
4 %
Vydat album coververzí Arety Franklin
0,8 %
Přetočit Best of Raye Charlese
0,7 %
Přetočit album Nevermind od Nirvany
5,4 %
Přepsat Pána prstenů a obsadit se do role Hobita
67,5 %
Přetočit filmy Woodyho Allena a obsadit se do hlavní role
4,1 %
Přepsat a vylepšit romány Milana Kundery
6,4 %
Přetočit film Pulp Fiction
7,7 %
Celkem hlasovalo 1997 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám