Hlavní obsah

Firma zaplatí drink celé Americe, když Guns n' Roses konečně vydají CD 

Novinky, Stanislav Dvořák

Zní to neuvěřitelně, ale někteří skalní příznivci skupiny Guns n' Roses se ani po jedenácti letech stále nevzdávají myšlenky na vydání nového studiového alba. Mnozí z nich pracují i v americké nápojové firmě Dr. Pepper, která podle informací BBC nyní slíbila, že zaplatí každému Američanovi jednu plechovku s nápojem, pokud Axl Rose konečně vypustí mýtické album Chinese Democracy.

Článek

Zaměstnancům firmy zjevně nechybí smysl pro humor, protože v prohlášení pro tisk nevynechali narážku na pověstné spory excentrického Axla Rose s ostatními muzikanty v kapele: "Každý v Americe, kromě kytaristů Slashe a Bucketheada, dostane zdarma plechovku s nápojem".

Zpěvák Axl Rose iniciativu uvítal a vydal na internetu také prohlášení. Je prý překvapený a šťastný, že album Chinese Democracy má podporu Dr. Peppera. S vyloučením kytaristy Bucketheada ale úplně nesouhlasí. Protože na album prý také něco nahrál, Axl se s ním o svou plechovku rád podělí.

Podle zahraničního tisku Axl Rose, který nespolupracuje s žádným členem legendární sestavy Guns n' Roses a přesto používá název této skupiny, utratil na natáčení desky neskutečných 13 miliónů dolarů. Ještě stále není hotová, ale v uplynulých třech letech už na internetu kolovala celá řada více či méně kvalitních nahrávek, které by měly být její součástí.

Album Chinese Democracy je někdy označováno za nejočekávanější desku v dějinách rockové hudby, poslední dobou je to už ale spíše kvůli délce čekání, než kvůli nadějím do alba vkládaných.

Málokdo z fanoušků věří tomu, že by Chinese Democracy mohla překonat geniální velkoalba Use Your UIllusion 1. a 2., ale Axl Rose stále čeří vodu a tu a tam prohlašuje, že to bude skvělé album. A kdy tedy vyjde? Prý už brzy...

Reklama

Výběr článků

Načítám