Hlavní obsah

R´n´B cvalík Sean Kingston hvězdou Sázavafestu

Novinky, Stanislav Dvořák

Hlavní hvězdou letošního letního O2 Sázavafestu, který se koná od 31. 7. do 3. 8. 2008 v Kácově, bude teprve osmnáctiletý zpěvák Sean Kingston. Zavalitý Jamajčan žijící v USA kombinuje R´n´B s reggae i s popem středního proudu a momentálně patří k největším hvězdám na MTV a podobných hudebních stanicích.

Článek

Sean Kingston má muziku skutečně v krvi, je totiž vnukem Jacka Rubyho, významné osobnosti v historii reggae. Ruby je znám např. spoluprací na ceněných deskách Burning Spear. Kingston však nepatří k umělcům, kteří by šli ke kořenům a jeho hudba je tak spíše komerčnějšího rázu. V současné době se všude hraje např. jeho velký hit Beautiful Girls.

„Ačkoliv vydal teprve svůj debut, určitě se návštěvníkům našeho festivalu postará o nezapomenutelný zážitek,“ slibuje ředitel festivalu Pavel Kloupar.

Z dalších jmen účinkujících organizátoři prozradili třeba zakladatelku Faithless, Sister Bliss, která zde vystoupí v DJ setu za doprovodu talentované perkusionistky Faithless Sudhy Kheterpal.

Neméně zajímavé má být vystoupení charismatické reggae zpěvačky Yaz Alexander. Mezi další potvrzené interprety patří německá elektronická kapela Camouflage, švýcarští elektro-rockový vizionáři The Young Gods, němečtí Di Grine Kuzine (worldmusic a klezmer) nebo britští Client. Největší "rachot" patrně nadělá dvanáctičlenná mexická ska-rocková parta Pantéon Rococó.

Stejně jako loni se bude festival i letos konat v malebném prostředí Kácova v areálu Malá Strana. Vstupenky jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro. Cena vstupenky je 690,- Kč. Více na www.sazavafest.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám