Hlavní obsah

X Factor vstoupil do finálové fáze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž X Factor se v neděli na Nově přehoupla do finálových kol. Porotě se pro ně podařilo objevit několik skutečných talentů, i tak ale pořad celkově působí spíše jako odvar ze staré Superstar, což odráží i menší zájem diváků. Ani moderátor Leoš Mareš se svými unavenými vtípky a oslími můstky moc nezaperlil a o legraci se tak postarala spíše porota, která si vzájemně shazovala své chráněnce řečmi o nadtónech a soudruhu Husákovi na zdi.

Článek

Finále zahájil řidič kamiónu a rocker Jiří Zonyga s dost slušně zazpívaným letitým hitem Oheň od Lucie. Skupina Za pět dvanáct si pak vzala na paškál Maroon 5 a celkem jim to ladilo, o špičkový výkon ale zatím nešlo.

Jako latinoamerický vítr se na pódium přihnala energická Kamila Nývltová. Předvedla velmi profesionální zpěv, tanec i kontakt s publikem a navíc je to i „koťátko“, jak výstižně uvedla Gábina Osvaldová. Celkově asi největší objev pořadu, ale kdyby se hodnotila pouze výjimečnost barvy hlasu a ne celkový dojem, pak by patrně musela zvítězit jihočeská barmanka Martina Pártlová, která místy připomínala Petru Janů. Ani Pavlína Duriačová ovšem není úplně bez šance.

Další soutěžící, Lukáš Javůrek, měl se svým Livin La Vida Loca značné potíže, ve výškách mu to párkrát „ujelo“ a nehledě na intonační problémy nepředvedl ani žádný zvlášť výjimečný hlas. Titul „mimoň týdne“ by si asi zasloužila Anička Ungrová (ovšem mimo byl hlavně výběr odrhovačky od americké rádobyzpěvačky Britney Spears, ne její zpěv), zatímco největšími pódiovými showmany byli zřejmě All X.

Divoký kočky a Dante dost zajímavě překopali „vykopávku“ Voulez Vous od skupiny ABBA, i když samotný zpěv, navzdory tomu, co tvrdí Petr Janda, zůstal na cestě k dokonalosti tak v půlce.

Podobně skupina Romantic odzpívala hit September bez chyb, ale malinko mdle, v porovnání s originálem od Earth Wind and Fire to byl naprostý čajíček a tak nepřekvapilo, že soubor ze soutěže vypadl.

Jednoznačně nejoriginálnějším zjevem celé soutěže se stal Ondřej Ruml, jenž si navzdory svému mládí vystřihl Beatles a ještě k tomu ve swingové úpravě. Svou nekomerční rozevlátostí se však, obávám se, trochu minul s cílovou skupinou X Factoru a vlastně i celé TV Nova.

Takové mezižánrové coververze mohou ocenit muzikanti a hudební kritici, ale co děti a teenageři přilepení k mobilům, odkud posílající své SMS hlasy?

Reklama

Výběr článků

Načítám