Hlavní obsah

Landa chystá nový projekt v duchu moderního Sokola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou, "hravější formou Sokola pojatou jako fantasy hra", má být chystaný projekt Daniela Landy, který chce zpěvák spustit na podzim uvedením nové hry Tajemství Zlatého draka v Mahenově činohře Národního divadla v Brně. Landa, který je spoluautorem hry, to řekl v diskusním pořadu Nedělní partie televize Prima.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Daniel Landa

Článek

"Duch sokolství je úžasný, ale (jeho) forma pro rok 2008 nezaujme spoustu dětí, spoustu mladých lidí," prohlásil Landa, který proto hodlá zajímavým způsobem lidi přitáhnout například k bojovým sportům, snowboardu či fotbalu.

Moderní formu kultivování těl a charakterů svých příznivců si Landa prý již nedávno úspěšně vyzkoušel prostřednictvím internetové show Peklo s Landou a jeho dalším cílem je vybudování "chrámu těla". "To znamená nádherný palác sportu, nic víc," uvedl Landa.

Landa, jehož desky se dlouhodobě drží ve dvacítce nejprodávanějších alb na českém trhu, prý již založil firmy, které budou nový projekt financovat. "Chceme vydělávat," konstatoval; jakým způsobem to bude a co bude projekt konkrétně zahrnovat, však neupřesnil. Lidé se údajně více dozvědí na podzim z divadelní hry.

Landa je hrdý na výstavbu dětského hřiště

Landa nedávno ohlásil odchod z jím založeného "řádu" Ordo Lumen Templi. Při oznámení jeho vzniku před čtyřmi lety sliboval uskutečnění řady projektů v sociální, kulturní a zdravotní sféře. "Řád" však zatím výsledky své činnosti tají, informoval pouze o tom, že nechal postavit dětské hřiště na pražském Vyšehradě. "I na to jsem velmi hrdý," konstatoval Landa, který tento výsledek považuje za "velký úspěch".

Své společníky, mezi nimiž je například šéf policejní protidrogové centrály Jiří Komorous, však Landa opustil kvůli novému projektu. Ten podle něj ve srovnání s "řádem" není tolik "zatěžkaný náboženstvím" a také nemá "žádný patent na pravdu".

Landa se v rozhovoru nechtěl blíže vyjadřovat ani ke svým politickým názorům; prozradil pouze, že nesympatizuje "s ničím, co je extrémní". "Ať si dělá každý, co chce. Dokud mně někdo nezačne házet zápalné lahve na barák, tak to nechám na jiných, ať to řeší," konstatoval.

Spojení symboliky s nacismem odmítl

Odmítl také nařčení ze strany jeho odpůrců, že plakát k jeho chystanému turné skrývá symboliku s odkazy na nacismus. "Konotovat to na nacismus, to je hlupáctví do slova a do písmene," prohlásil.

Cílem Landova Zlatého draka však nemá být prý pouze sport, lidi chce kultivovat také prostřednictvím etického kodexu, který má "vést lidi k něčemu dobrému". "Jestliže mám něco rád, tak se především snažím, aby to kvetlo, aby tomu bylo dobře, aby byla pohoda, a to je pro mě láska k vlasti," dodal Landa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám